Gårdagskvällern tillbringade jag bland kvitton, miniräknare och Visma. Det är dags för att lämna in momsen, och jag är lite ute i sista minten (som vanligt) men jag hann fint denna gången också. Tidigare på dagen tränade jag både Sorella och Rocky för Karin Öljemark. Båda hästarna gick superfint och jag är jätte nöjd med både hästar och träning. Sorella tränar på byten med kvalité och Rocky på lite mer samling inför piff & puff.

I idag bär det av till Lasätter och Knytkalas träning med Flo. Alltid jätteroligt att träffa alla de andra.

Sunshine lär sig mer och mer för varje dag. Idag har hon haft täcke på sig för första gången och även blivit introducerad för ERT. Hon är en supertrevlig individ, glas och nyfiken. 


 
Nyfriserad Sunshine
Nyfriserad Sunshine
Läs hela inlägget »

C-ponny till salu!
Heavenly är ett sto f.10 e. Moelgarnedd Montana u. Wilgenhaar's Nocturne ue. Vita Nova's Celesto.

Heavenly kan också leasas ut till hästvana föräldrar och erfaren ryttare.
Det betyder att hon ägs vidare av Daniella hansson Dressage men rids, tränas och tävlas av dig som leasingtagare.
Heavenly står då kvar här på Ericsberg.
Att leasa sin ponny från mig kan vara ett bra sätt att få tillgång till en kvalitetsponny utan att behöva binda kapital i ett köp.
Du slipper också hela försäljngsförfarandet när ponnytiden är över med allt vad det innebär.
Det är mycket viktigt att ponny och ryttare passar ihop och ni har möjlighet att provrida flera gånger. 

När du leasar en ponny på heltid betalar du en leasingavgift där uppstallning på Ericsberg, viss utrustning, hovslageri och försäkring ingår. Sedan tillkommer kostnader för träning, tävling, veterinär m.m.
Vi skriver självklart ett kontrakt så det blir tydligt vad som gäller.
Det blir som att ha och ta ansvar för sin egen häst.
Du leasar Hevenly på 12 månader med möjlighet till förlängning, 2 månaders uppsägning.

Är du nyfiken på att leasa Hevenly hör av dig till Maria Hansson på
tel 0709-21 95 33 eller mail info@chipshop.se som kan berätta mer om upplägget.

Läs hela inlägget »

Nu har ytterligare en prinsessa anlänt till stallet. Walking on Sunshine är på plats. Hon en supertrevlig tjej som är nyfiken, glad och pigg.
Hon har börjat att jobba lite med att följa mig i ridhuset och också lite miljöträning och har hunnit att kika lite på "verktygen" påsar och flaggor. I tisdags jobbade jag på teaterns öppna hus i Norrköping där jag fick en fin rokokosminkning av Anna och Lena i teaterns sminkloge.

Sista tävlingarna för året för både Flo och Farmer har också genomförts på Smedstads ridanläggning i Linköping.

Flo gjorde en fin ritt i fredgas nationell FEI Prix S:t Georges 67.5% en härlig ridkänsla och jag är supernöjd med fina Flo.
I lördags morse var det Farmers tur och också han bjöd på en härlig känksa och vi red ihop 68,2% och det slutade i en 3:dje placering.

Nu väntar vinterträning för alla pållarna.
 

Läs hela inlägget »

Vilken fantastisk höst och super härliga dagar vi har. Det är en ynnest att få jobba med det jag älskar mest. Att få vara ute och jobba med dessa fantasktiska djur. Så lyckligt lottad!

Hamlet M står från och till hos mig för utbildning och i fredags var det dags att starta Msv B2 i Mantorp. Han är en supercharmig kille på bara 6 år och kan ibland busa till det en aning. Men han bjöd på en härlig runda och det slutatde med en 4:e placering på 68%. På lördag var det Farmers tur att springa fint. Vi startade nationell FEI Lagprogram Msv B (J). Ett lite lurigt program som vi inte startat innan. Farmer blev lite spänd då det viftades på lite filtar men det släppte lite under programmet. Vi red ihop 63,6% och det räckte till en 3:dje placering. Jag är förstås supernöjd!

Nu jobbar vi på inför tävlingar i Linköping på Smedstads fina ridanläggning till helgen. Flo och Farmer kommer att starta där.

Heavenly har haft en provridning till och det fungerade väldigt bra. De har en B-ponny som skall säljas först så vi får se hur det går.

I morgon kommer  Walking on Sunshine (SWB) sto född 2016
för inridning och träning inför treårstest. Efter det skall hon betäckas.
Ägare/Uppfödare Ann-Kristin Karlsson
Walking on Sunshine (SWB)
E. Eclectisch
U. Winslet UE. Weltmeyer
Det skall bli så roligt att få börja jobba med henne.
Bättre presentation kommer.
 

Prisutdelning Farmer
Prisutdelning Farmer
Läs hela inlägget »
Stallet där jag bor har två boxar som snart skall fyllas. Stallet där jag bor har två boxar som snart skall fyllas.

Dagarna går ju så himla fort och bloggen hinner jag uppenbarligen inte med så ofta som jag vill. Men nu så skall ett litet inlägg få min fokus.
Alla mina boxar i stora stallet är fyllda plus de två jag har där hemma jag bor. Mina två ponnytjejer kommer också snart . Det är full rulle i versamheten, mycket logistik för att hinna med allt men såååå roligt.. Jag har nu så mycket med min egna verksamhet att jag numera bara rider Entutu 1 dag i veckan för att hjälpa till innan Liane hittar en ny ryttare till honom. Har svårt att åka från stallet mer än så. Jag jobba också vissa kvällar på Östgötateatern. Härligt att ibland byta om till andra kläder och träffa och inspireras av kollegor och publik med andra intressen.

Heavenly har haft ett par provridningar som i de flesta fallen har gått fint. Det de flesta verkar oroa sig över är hur länge de kan rida henne. Hon är maxad C-ponny och under min ponnytid gick jag igenom hela ponnyalfabetet innan gick över till stor häst. Det ser annorlunda ut idag, tråkigt då jag tycker man skall ta till vara möjligheten att känna att man ridmässigt passar på sin ponny och kan inverka. Samtidigt förstår jag att man kanske inte vill sälja sin häst efter bara några år. Alla som provridit har tyckt mycket om henne men oron för längden på ryttaren har tyvärr varit större. Nästa provridning är idag, vi får hålla tummarna för att det skall matcha. Det skulle vara så roligt om hon kunde hitta "sin" ryttare. Men Izabella kommer att fortsätta att träna och tävla henne under tiden som hon finns kvar hos mig så - det känns skönt!

Rocky har varit på Vikbolandet och luftat sig i sin första Msv C. Framridningen gick superfint men inne på banan blev hon spänd när skulle gå på toaletten mitt i galoppen och det körde det ihop sig lite kan man säga. Vi får helt enkelt träna på att tävla vidare.

Tack till ny samarbetspartner equestrianstockholm

Rocky på Vikbolandet
Rocky på Vikbolandet
Läs hela inlägget »

Arkiv

Länkar

Etiketter

-