Tävlingsklar och dags för att lasta. Tävlingsklar och dags för att lasta.
Det går i ett men det flyter på fint.

Om bara två veckor flyttar jag och mina hästar till Ericsberg efter att ha bott hos Liane och Peder på Fjällskär i nästan  två år. Jag kommer att fortsätta att rida och tävla Entutu. Det är jag förstås jätteglad för.

Det skall också bli spännade och roligt att kunna fokusera mer på mitt och de hästar jag har i träning/utbildning.

Tisdag och onsdag var jag och Entutu på två bra träningsdagar med Plantskolan.
På söndag är det tävling med Flo och Entutu på Djursholm. Flo skall gå FEI Intermédiaire I och Entutu och jag skall debutera FEI Intermédiaire II. Det skall bli så roligt men lite läskigt är det förstås också alltid att göra något för första gången.

Rocky tränar på jättefint hemma. Traven är nu mycket, mycket starkare och nu är det bara lite galoppstyrka som skall på. Hon är superfin och jag är så himla glad för denna häst. Snart dags för att lufta denna tjejen på tävling också.

Sorella som Caroline Bonde köpte från Danmanrk och som står i träning hos mig är en fantastisk individ. Otroligt snäll och vacker och som med lite mer styrka kommer även hon ut på tävlingsbanorna snart.
 
Härlig tävlingsdag på Skogslotten
Härlig tävlingsdag på Skogslotten
Min blivade arbetsplats på Ericsberg
Min blivade arbetsplats på Ericsberg
Läs hela inlägget »

Efter nästan 2 år hos Liane har jag beslutat att gå vidare mot nya möjligheter och utmaningar. Det har varit en rolig och lärorik tid på Fjällskär med många kära minnen som jag tar med mig vidare. Liane har delat med sig av sin kunskap till mig och därmed vidare till mina hästar. 
Jag har drivit mitt egna företag sedan 6 år tillbaka men inte satsat på heltid.

Det finns nog aldrig en bra tidpunkt att säga upp sig, inte heller nu inför stundande tävlingssäsong, och det har varit ett svårt beslut. 
Nu dök möjligheten upp och jag väljer nu att satsa till 100%. 

Den 1 maj 2018 flyttar jag hela min verksamhet till Ericsbergs Slott. Där kommer jag att hyra en del av stallet där jag kan ta emot fler utbildningshästar och elever för träning och praktik. 
Jag ser fram emot nya möjligheter och vad framtiden för med sig. Mer information om vad jag kommer att kunna erbjuda på Ericsberg kommer självklart inom kort.

Läs hela inlägget »
Heavens Grace DH e FS Numero Uno Heavens Grace DH e FS Numero Uno

Här kommer hälsningar från mina två ponnytjejer som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa och som fyller 2 år i sommar.
De växer på sig men har en del kvar:).

Grace är nu ca 139 cm och Crush är ca 137 cm.

Total Crush e Total Hope
Total Crush e Total Hope
Grace
Grace
Crush
Crush
Läs hela inlägget »

Så har vi då gjort det, debuterat Intermediaire 1b 2016 Entutu och jag. När jag började rida Entutu hos Liane för snart 2 år sedan så hade han tävlat ett par Msv A klasser och två FEI Prix S:t Georges. Vi har gjort en resa tillsammans som inte alltid har varit på topp. Han är en klurig prick och som har en STOR stark vilja vid nästan varje ridpass.
Men när han släpper till (som han alltid gör på slutet) så är fantastisk att rida.

Man får en sådan där härlig ridkänsla ni vet och man nästan inte kliva av. 
Oftast sköter han sig utan bråk när han är borta och tävlar/tränar.

Det var den där härliga ridkänslan jag hoppades på när vi tävlade på Strömsholm igår. Eftersom ingen av oss har gått dessa klasser förrut var jag lite extra spänd och nervös. Fick påminna mig själv att andas flera gånger under ritten - inte så avslappnat från min sida inte. Detta förmedlas ju direkt ner till hästen jag sitter på förstås men han gjorde sitt allra allra bästa på banan. Han förmedlade den där önskade ridkänslan och tittade inte nämnvärt på blomarrangemangen som han gjort tidigare starter utan lyssnade fint på mig hela tiden. Mitt mål var att rida godkänt (60%), med ett par kostsamma missar (som jag helt tar på mig) slutade ritten på 62% och jag var super, super nöjd!

Och jäklar vad skoj det var att hoppa upp ett snäpp och få rida passage och piaff!
Duktiga & Fina Entutu
,  

 

Läs hela inlägget »
Farmer (närmast i bild är nöjd med dagens ridpass Farmer (närmast i bild är nöjd med dagens ridpass

Det har nu blivit dags för Entutu att starta sin tävlingssäsong. Vi skall försöka oss på att kliva upp ett snäpp till och på fredag starta intermediaire 1b på Strömsholm.

Det blir helt nytt för oss båda:) och det som skiljer de klasserna åt är främst att de innehåller både piaff och passage. Lite läskigt och jättekul att hoppa upp ett snäpp till.

Mitt mål här är att få en bra ridkänsla och försöka att få ett flyt genom programmet. Vi får helt enkelt träna på att tävla!

Annars mår alla hästarna bra och tränar på fint. Men jag tror lite värme sitta fint så att de kan få gå nakna igen.
 

Läs hela inlägget »

Arkiv

Länkar

Etiketter

-