Hamlet tar också lite siesta på dagen Hamlet tar också lite siesta på dagen

Det blir tidiga mornar nu, tidigare än vanligt. Jag försöker rida ett par av hästarna innan det blir alldeles för varmt, och för att de skall hinna ut i hagarna ett par timmar innan de tas in mitt på dagen. För att sedan kunna gå ut en stund på kvällen igen. Medan de är inne och vilar en stund kan jag också passa på att ta lite siesta.
Det finns en bra strand vid Forssjö här i Katrineholm som vi åkt till ett par gånger för att svalka av oss lite.

13-14 juli var det en hel del andra hästkrafter här. Det var dags för det årliga Slottsrallyt. Massor med fina och snabba bilar invaderade hela området. Lite kul att titta på men det krävde lite extra passning av hästarna förstås.  

Hamlet har också varit ute och tävlat sig lite, Det blev en tur till Heda där han debuterade Msv B:2. Han var jätte duktig, det är en ambitiös och glad grabb som bara gärna vill hjälpa till lite väl mycket i bland. Vi red ihop 63%  och jag är supernöjd med honom. Hamlet som bara åkt lastbil tidigare skulle denna turen åka i vår transport. Lastningen vid Ericsberg gick jättebra men när vi sedan skulle åka hem från Heda så ville han inte med. Efter ett bra tag kom Chrille med en hjälpande hand och då gick det bra och han stod som ett ljus hem:)

Farmer har varit i Mariefred och tävlat Msv B:2 på 66,6% och precis utanför placering. En jättefin runda där vi hade en miss i ryggningen men fina kommentarer. Jättenöjd!
Dag nummer 2 i Mariefred med Farmer Msv B:4 var han lite tröttare men kämpade på och gjorde sitt bästa och det slutade på 62%.

Läs hela inlägget »
Törveslättens Rock Fairy LA:3 70,42% VINST! Törveslättens Rock Fairy LA:3 70,42% VINST!

I onsdags var det kvällstävling i Linköping på Valla ponnyklubb.
Det var väldigt vamt så det var lite tur att tävlingarna låg på kvällen. Inte för att det var speciellt mycket svalare då men kanske lite.
Rocky gjorde en fin runda och var härligt uppmärksam på allt runt omkring men kunde samtidigt också fokusera på mina signaler.
Jättefin och ridbar på banan men när vi nådde slutet av programmet kände både hon och jag att värmen gjorde sig påmind. 
Jättenöjd men min fina fina Rocky.
På torsdag kom hela Lag SM laget Helena, Anna & jag) Linköpings ryttarsällskap, för att träna för Liane på Ericsberg.
Det är meningen att jag skall rida Florens där men han går fortfarande på lite halvfart sedan resan till Everlöv så jag tränade från bänken.
De bodde sedan över natten i en av  slottets fina flyglar. Där finns 3 rum  uppkallade efter betjänter som arbetat på Ericsberg.  Hästarna bodde i uteboxarna och hade det bra där.
På kvällen grillade vi nere vid sjön och hade en härlig stund av teambuildning.
På morgonen kom Liane igen för ett andra träningspass.
Vi hade två riktigt härliga träningsdagar här med gott sällskap, god mat som Monica och mamma fixade i en inte så tokig miljö.

Nu laddar jag till tävling med Hamlet M i Heda på torsdag och Mariefred med Farmer på fredag och lördag. 

lite svalka efter en varm ritt
lite svalka efter en varm ritt
Hamlet efter ett morgonpass innan flugorna vaknat
Hamlet efter ett morgonpass innan flugorna vaknat
Läs hela inlägget »
Flo var snabbt på benen igen och vi kunde skritta en tur
Flo var snabbt på benen igen och vi kunde skritta en tur

Ja, den här helgen glömmer jag inte i första taget. Allt på samma gång och en känslostorm som dröjer sig kvar.
Torsdagen började bra, släppte ut hästarna, mockade och gjorde iordning för alla pållar innan jag packade in alla grejer och åkte mot Skåne. Det blev första meetinget utan mina föräldrar, istället skulle min pojkvän följa med för första gången och min bror skulle finnas till hands vid tävlingen. Men resan gick inte så fläckfritt som vi ville. Florentino blev rädd och hoppade över bommen i transporten. Snabbt fick jag skruva ner bommen från utsidan och hjälpa honom ner ordentligt. Vi stod stilla ett tag så han kunde lugna sig och få ner pulsen. Men när vi skulle åka igen så hade bilbatteriet dött och polisen fick komma och hjälpa oss lugna trafiken medan vi väntade på att Christian skulle komma så vi kunde starta bilen med startkablar.
Vi kom fram till tävlingsplatsen och kunde lasta ur Flo, han hade några skrapsår på ena frambenet och var väldigt öm och stel. På fredagen fick vi hjälp av veterinären på plats med medicin och regelbundna kontroller av honom för att se utvecklingen. Han blev bättre och bättre under dagarna och idag rids han igen, men det blev såklart ingen start för honom under helgen. Jättetråkigt då uppfödaren hade planerat att komma och titta men det kommer fler gånger.
Det var inte bara Flo som var med under helgen utan även Entutu som skulle gå en Inter IB under fredagen och Lövsta Future Challenge Inter II på lördagen men Everlöv var inte hans tävlingsplats. Han blev spänd och ”kokade över” på fredagen. Tvärtnit och rakt bakåt i piaffen så vi blev tyvärr utblåsta efter för mycket olydnad. Det är väldigt svårt att temperera honom rätt och denna tävling så stämde det inte. Han och jag är fortfarande nya i dessa klasser och det behöver stämma så bra för att vi ska få till det. Man vill ha energin men utan spänningen, då går han som bäst men vi fick med oss spänning i programmet och då är det svårbalanserat.
Inter II på lördagen kom vi runt men han var ganska spänd även då och jag fick lägga ner ribban för honom så han fick en lugnare och lite tryggare runda inne på tävlingsbanan. Jag vill inte att han ska förknippa tävling med något jobbigt eller obehagligt så jag tog beslutet att bara lugnt och metodiskt lotsa honom runt.
Det är svårt med djur, de har en egen vilja och det går inte att tvinga dom till något. Sporten är att tillsammans med hästen visa en kommunikation och tillit som leder till dessa rörelser, vilket inte alltid är helt lätt. Entutu är en fin häst som har ganska lätt för de svåra rörelserna men han har nära till flyktinstinkten vilket försvårar.
Imorgon är det Rockys tur att åka på äventyr igen, LA:3 på Valla Ponnyklubb. Håller tummarna för att det ska gå bra. Nu har jag haft min del av oflyt på ett tag tycker jag.

Entutu på framridningen
Entutu på framridningen
Flo är hemma igen:)
Flo är hemma igen:)
Rocky är nyskodd och fin till mkorgondagens tävling
Rocky är nyskodd och fin till mkorgondagens tävling
Läs hela inlägget »

i torsdags vid lunch packade vi in Farmer i transporten och rullade mot Vansbro i Dalarna. Det är en mycket revlig tävlingsplats där de har fasta boxar ett perfekt ställe för ett första meeting för Farmer.
Vi red lite på tävlingsbanan på kvällen och min första start var på fredag eftermiddag så det är mycket väntan. Vi vistte ju detta så en del jobb blev också gjort under den tiden. Jag hade gott om tid att förbereda inför måndagens läger på Lasätter i Nyköping.

Det enda som stör i en annars vacker natur i Vansbo är dessa jäkla mygg, hur många finns och hade alla samlats här?
Vi hade myggmedel med oss men det hjälpte inte mycket. Men nu slutgnällt om detta.

Fredagens start var en MSV B:2, det blåste halv storm och flaggorna smattrade men Farmer var cool och vi red ihop 67,67% och en andra placering. Han var så fin och ridkänslan var fantastisk. Det var bara ryggningen som vi inte riktigt hade koll den har vi fortfarande lite problem med. Superglad för min fina häst!

Lördagens start var på förmiddagen och det var en MSV B:4 som också gick fint. Där vi ihop 65,76% och också det ledde till en andra placering. Lika fin på banan och nu var ryggningen bättre.

Söndagens klass var en MSV B:5 och lite för svår i dagsläget men jag ville ändå kolla av den för att se hur vi skulle ta oss an den. Det är ett lite lurigt peogram där allt händer fort efter varandra och eftersom byten i serie fortfarande är lite svårt och inte riktigt befäst hos Farmer var det på den linjen vi mycket riktigt fick lite problem och det blev lite rörigt. Man skall på linjen snett igenom byta 3 i vart 4 galoppsprång men på första byteshjälpen lyssnade han inte men sedan gjorde han dem men lite för sent på linjen. Som ryttare kunde jag inte njuta lika mycket av denna ritten, här fick jag jobba mer:) men jättenöjd med Farmer förstås och vi red ihop 64,68% och hamnade precis utanför placering.

Så summeringen av helgen är en strålande häst med superfina resultat och procent och jag är jätteglad över min fina häst som funnits vid min sida sedan han var 3 år. Han är idag 8 år ochär en stor, stark och trygg kille som gör allt för sin ryttare, ja han ligger ju ner på kommando om man vill det:)
Resan hem igen gick bra och kvar som minne är nu alla jäkla myggbett över hela kroppen.

Upp tidigt igen på måndagsmorgonen, kl 8.30 på Lasätter stod 10 elever som alla skulle få ett dressyrpass med efterföljnade teori på startlinjen. Det är så roligt att förmedla vidare vår härliga sport till nästa generation. Det var 10 duktiga, förväntansfulla ryttare som ville lära sig mera och som stolta ville visa upp sina fina ponnyer/hästar.
Glad kunde jag åka hem till Ericsberg igen där väntade mina fina springare på mig för lite träning och motion. Först ut var Entutu som idag fick finslipa lite på progammen som vi skall starta i Everlöv till helgen.

Där kommer han att starta Intermediare 1B och Intermediare 11. Han tränade på fint och Liane var nöjd:)

Vill avslutningsvis också tacka alla som gör detta möjligt, att vara borta från stallet och de andra hästarna kräver ju att man har ett härligt team omkring sig som hjälper till så ett stor TACK för all hjälp jag får.
 

Läs hela inlägget »

Jag söker samarbetspartners att arbeta tillsammans med.

Skulle du vilja veta mer och är nyfiken på hur ett samarbete skulle kunna se ut, kontakta mig gärna.
mail info@chipshop.se
eller tel 073-847 96 25

Du kan också läsa mer under fliken Hästar/Samarbete
 

Läs hela inlägget »

Arkiv

Länkar

Etiketter

-