För ett tag sedan fick jag besök av Hippson. Idag kom artikeln
Läs mer här

Läs hela inlägget »

Nu på söndag den 22/10 kl 13.30-15.30 kommer jag hålla en clinic på Saxtorps Gård utanför Linköping. Jag har min egna häst Farmer, 7 år, med mig och jag kommer även jobba med 2 nya hästar.
För den som är intresserad av att komma och lära sig mer om sättet jag tränar mina hästar enligt Enviromental Response Training kan man höra av sig till Tove Frennberg eller till mig på info@chipshop.se
Gratis för medlemmar i Brokindsryttarna, 150:-/person för icke medlemmar.
Direkt efter clinicen har jag individuella träningar för den som vill jobba vidare med sin egen häst. Det finns 2 platser kvar, specialerbjudande 250:-/ekipage.

Läs hela inlägget »

Jag har under årens lopp utbildat och ridit många ponnyer och hästar som jag själv inte ägt. Däribland Heavenly´s pappa Moelgarnedd Montana, som nu ägs och rids av Hannah.

Hannah kommer att fortsätta att utbilda och tävla Heavenly men ägs fortfarande av mig.
Det skall bli så roligt att följa deras äventyr och vi håller alla tummar och tår för att det skall gå så långt ni vill. Det känns bra att kunna bjuda tillbaka. Lycka till!Tvådagars tävling iMantorp med Florens!
Första starten på lördagskvällen gick superbra fram till första piruetten. Då tyckte Flo att han skulle bjuda på lite rodeo och ställde sig rakt upp. Vi har tränat centrering i piruetterna och han har en förmåga att sätta sig lite för mycket, tappa framåtbjudningen och sedan inte komma ur dem. Detta hände inne på banan, inte så snyggt men jag fortsatte och kunde rida igenom programmet med en felridning och ettor med koff. Vi slutade ändå på 62,280%  Synd, han kändes så fin, men det skulle bli nya tag till morgonen därpå. 

Det blev en tidig start på söndagsmorgonen eftersom Hannah skulle rida Heavenly innan vi alla  skulle åka vidare. De till Karlstad och vi till Mantorp.

Jag valde att göra piruetterna större idag så att vi inte skulle hamna i samma situation som igår. Det lönade sig och vi red ihop 65.351% en tredje placering och även meetingpriset från Agria. Jättroligt förstås även om ridkänslan inte infunnits sig till 100%.

Nu blir det lite klippning, massage och Biolight när vi kommer hem.

Till helgen är det invigning på en ny ridanläggning här i Nyköping och jag skall dit med företaget och via/sälja produkter och på söndag är det Clinic. 

P.S Rapport från Heavenly som idag varit ute och galopperat med Montana:) och allt har gått jättebra - Underbart! D.S
 

Hannah och Heavenly innan avfärd till Karlstad
Hannah och Heavenly innan avfärd till Karlstad
Heavenly undersöker sin nya hage och längst bort i bild spanar pappa Montana på sin dotter:) Tänk om de bara visste det!
Heavenly undersöker sin nya hage och längst bort i bild spanar pappa Montana på sin dotter:) Tänk om de bara visste det!
Sista finliret innan start
Sista finliret innan start
Glad ryttare och meetingpristagare. Agria stod för priset. Tack Sissi Lija!
Glad ryttare och meetingpristagare. Agria stod för priset. Tack Sissi Lija!
Läs hela inlägget »

Stort GRATTIS säger vi till 

* Susanne Byman
* Josefine Matti
* Mia Höglund


Som vunnit var sitt par Flewless.
Maila oss era adresser så skickar vi strumporna per post.
Maila till: info@chipshop.se

 
 

Läs hela inlägget »

Det har varit två intensiva dagar. Allt som skall göras innan det är dags att lasta Entutu och åka till Brolöten för Plantskolan.
I går åkte jag vid 11-tiden och hade ridtid 13,15.
Men innan jag åkte hade jag fixat morgonstall, ut och in mede hästar, betat Santana och lastat av ca 200 balar med hö.

Jag har ju inte hunnit med min löpträning denna veckan men detta kan kanske väga upp:)

Träningen var jättebra (som vanligt) Entutu köper inte varje träningsmoment till 100% utan måste ibland tala om att det är onödkigt mycket samling eller byten i varje kanske inte behövs ändå. Så en spark här och där är vad han levererar då istället.

Idag kunde jag åka lite tidigare och kan äta luch med det övriga gänget. Det är också kul och lärorikt att se de övriga träna och det ser jag fram emot idag.
Knytkalaset​​​​​​​

Nu till helgen är det tävling för Florens i Mantorp. En liten förberedelse till Elmia 25-29/10
Progammet läser du här  

I morgon skall jag till Östgötateatern i Norrköping för ett jobbpass igen. Superkul att träffa lite härlig och glad publik. Det är Mycket väsen för ingenting en komedi av Shakespeare som spelar där. Jag kan verkligen rekommendera den - Super rolig!
Se mer här

Läs hela inlägget »

Det blev en tidig lördagsmorgon. Uppe med tuppen för att fodra och sedan göra i ordning och lasta Rocky för att åka till Linköping för tävling med starttid 08.16.

Bredvid framridningsbanan släpptes ridskolehästarna ut och alla hästarna tyckte att det var spännande, de bockade och sprang och så gjorde även min lilla Rocky.
et blev en knapp framridning men jag kunde i alla fall trava till ridhuset och kom precis i tid för min start. Hon skötte sig utmärkt och vi red ändå ihop 67.167% som slutade med en 3:dje placering av 39 startande.

I söndags visade jag Heavenly och det är så härligt när det bara klickar. Heavenly var en nöjd och fin ponny under både mamma och dotter. En perfekt match x 2 så här långt.
De kommer tillbaka nu i  helgen och rider ett par lektioner till för mig innan det förmodligen bär av mot nya äventyr för Heavenly. Mer om detta får ni förstås höra efter helgen.

Igår tog jag mitt C-kort och är förstås jätteglad för det.

Både idag och i morgon är det träning med plantskolan för mig och Entutu på Brolöten.

Tävlingen/Utlottningen av superstrumpan Flewless slutar på fredag. Så ni som inte är med passa på och gå in i förra inlägget och skriv en kommentar så hinner ni också vara med.

Läs hela inlägget »

Vackra stödstrumpor för piggare ben & en gladare vardag.

Flawless

Jag har fått glädjen och möjligheten att lotta ut ett antal supersköna och bra stödstrumpor från Min fot. Perfekt som ridstrumpa och för dig som står och går hela dagarna.

De är helt perfekta för dig som går, står och rider hela dagrna. De bästa strumporna jag haft.
De finns i storlekarna 37-39 för utlottning.

Läs mer om strumpan Flawless

Så missa inte tillfället!

Fyll i  kommentarsfältet nedan och ett par kan bli dina!

Läs hela inlägget »

Nu är ridhuset i Fjällskär städat och tvättat inför Clinicen på lördag. Mer om detta nästa vecka.

Christian har bytt ridningen till dykning och i helgen var han och mamma i Lysekil. Chrille dök och gick en (enligt honom) en superbra kurs i marinbiologi och så dök de förstås. Det är fantastiska vatten där att dyka i. Mamma är uppvuxen där och hälsade förstås på sina föräldrar som bor strax utanför Lysekil.

Jag läste idag på facebook något som Malin Baryard via ridsportförbundet sagt. Något jag direkt kunde relatera och känna igen mig i:

"Malin Baryard Johnsson gillar ston. Just nu har hon stallet fullt av dem.
- Ston är väldigt roliga att jobba med. De är utmanande och krävande, men det är enormt häftigt när det klickar". 


Precis så känner jag inför alla de ston jag haft och har. Min ponny Heavenly är ett typexempel. När man klickar så klickar man på något kostigt och härligt sätt. Man känner det direkt och då är man fast. Man känner det i hjärtat!

Därför är det så viktigt att ryttaren till Heavenly matchar till 110%.
Ett matchande ekipage där både ryttare och häst har kapacitet med rätt träning kan bli hur bra som helst. Det är en underbar känsla!

Resan att hitta rätt ryttare till Heavenly fortsätter, nu till helgen kommer en familj och provrider och en provridning är bokad till helgen efter. Bästa matchen vinner inte bara en häst av guld.

Jag kommer förstås att göra vad jag kan för att hjälpa till med både träning och tävling för att allt skall gå så smidigt och bra det bara kan i en övergång.

Nya trevliga samarbeten är på väg in. Ni kan läsa mer om dem och de samarbeten jag haft under en längre tid under fliken Hästar/Utbildning
 

Familjen samlad inför en stundande skaldjursfrossa
Familjen samlad inför en stundande skaldjursfrossa
Den obligatoriska snäckplockningen
Den obligatoriska snäckplockningen
Läs hela inlägget »
Entutu efter träningspasset Entutu efter träningspasset

Måndag och tisdag spenderade jag på Strömsholm. Det var dags för första träffen med Ryttarutveckling nivå 3. Träffen var avsutten och det var dags för en rad föreläsningar 
*Mental träning i praktiken med Johan Plate
*Inspirations clinic med Jens Fredriksson
* Hållbar och motiverad häst med Cecilia Lönnell
* Fysträning med Moa Grödinger (därav träningsvärken)
* Workshop med Jan Jönsson, Louise Nathorst, Fredrik Bergendorff, Jens Fredricsson och Marianne Essén Söderberg
* Kostföreläsning med Moa Grödinger
* Antidoping med Peter Kallings

Superstart på en supervecka. Mycket bra och lärorika föreläsningar och jag blev definitivt ännu mer taggad och peppad. Jätteglad att få ta del av denna satsningen.


Hem och fixa till onsdagens första Plantskoledag. Träningen hölls på Brolöten hos familjen Brolin. Vi svängde in på gårdsplanen och i det fina cafeét serverade Chris en jättegod lunch. Vi tittade på några ekipage innan det var dags att göra i ordning Entutu.

Lina avslutade sitt pass och det var dags för mig men innan, en liten photoshoot med Plantskolans tränare Liane Wachtmeister.

Vi tränade byten i varje, som nu är uppe i hela 5 stycken:) och både piff och puff som också stod på schemat fixade Entutu med bravur. Det tar sig fint och blir bara bättre och bättre - Härligt och mycket motiverande!
Även om vi tränar med Liane´s ögon nästan varje dag är det väldigt nyttigt att åka från gården. Det tycker inte minst Entutu som oftast visar sig från sin bästa sida då han gästar andra platser. 

Provridningarna har gått fint och en familj kommer igen nu till helgen och några står på kö för att komma för en första provridning. Det är viktigt att allt känns bra för både ryttare och häst och att matchningen blir så bra den bara kan. 

Lina Dolk, Liane & Daniella
Lina Dolk, Liane & Daniella
Läs hela inlägget »

Nu varvar jag planering av Clinics och provridningar av Heavenly. Det är två Clinics nu i oktober som skall planeras. En i Fjällskär med Liane och 1 som jag håller själv.
Både lördag och söndag nu i helgen är det provridningar. Det är alltid lite spännande att se någon annan rida sina hästar. Jätteroligt när man ser hur de "klickar" med andra ryttare. Så vi hoppas att det går bra för de som skall rida i helgen.

I går blev det också en kort tur med mamma i skogen för att leta svamp. Men vi är lite otåliga båda två så när vi bara hade hittat två små kantareller efter att vi letat i hela 10 minuter så drog vi vidare på älgsafari i stället.

Måndag och tisdag skall jag på första träffen av Ryttarutveckling 3 på Strömsholm och på onsdag är det första träffen på Knytkalasets plantskola.
På Ryttarutvecklingen är denna träffen utan häst och till Plantskolan får Entutu följa med på den första träningen.

Det skall bli kul att träffas i grupper och att få träffa nya människor. Man jobbar och rider nästan alltid själv på dagarna så lite socialt liv är välkommet.

 

Färdig för att lastas och åka till provridningen i ridhuset på Fjällskär
Färdig för att lastas och åka till provridningen i ridhuset på Fjällskär
Svampsafari på Fjällskär
Svampsafari på Fjällskär
Joråsåatte, vi hittade svamp...
Joråsåatte, vi hittade svamp...
och en ståtlig jättefin älg med bra gångarter
och en ståtlig jättefin älg med bra gångarter
Läs hela inlägget »
TILL SALU!


Inriktning: Dressyr  |  Typ: Övriga  |  Storlek: D-ponny  
Kön: Sto  |  Födelseår: 2010  |  Mankhöjd: 142 cm  
Tävlingsnivå (Dressyr): Lätt B  
Temperament: Energisk, känslig, trygg
Namn: Heavenly  |  Pris: 95 000 kr

Heavenly är ett sto född 2010 e. Moelgarnedd Montana RW 114 u. Wilgenhaars Nocturne ue. Vita Novas Celesto. 142cm hög vid mätning vid 5-årsålder. Säljes av uppfödaren.
Heavenly är en känslig tjej med mycket energi och aktivitet. Hon är ambitiös och vill gärna göra rätt. 
Utbildad LB dressyr men tränar mot LA. Löshoppad som ung och rider cavaletti i vardagen men ej hoppad pga mitt dressyrintresse. Riden regelbundet ute i skog och på fält utan några problem. Trygg i nya miljöer och även lydnadstränad från marken.
Hon fick ett underbart stoföl 2016 e. FS Numero Uno, hon är en toppenmamma. 
Ej tävlad då jag är överårig.

Säljes till kärleksfullt hem och en lugn, mjuk ryttare med hästkunniga föräldrar. Ej en nybörjarponny då hon behöver vägledning vidare i sin utbildning.

För mer information kontakta 
Daniella Hansson 
info@chipshop.se
0738479625

Senaste kommentarer

Arkiv

För ett tag sedan fick jag besök av Hippson. Idag kom artikeln
Läs mer här

Läs hela inlägget »

Nu på söndag den 22/10 kl 13.30-15.30 kommer jag hålla en clinic på Saxtorps Gård utanför Linköping. Jag har min egna häst Farmer, 7 år, med mig och jag kommer även jobba med 2 nya hästar.
För den som är intresserad av att komma och lära sig mer om sättet jag tränar mina hästar enligt Enviromental Response Training kan man höra av sig till Tove Frennberg eller till mig på info@chipshop.se
Gratis för medlemmar i Brokindsryttarna, 150:-/person för icke medlemmar.
Direkt efter clinicen har jag individuella träningar för den som vill jobba vidare med sin egen häst. Det finns 2 platser kvar, specialerbjudande 250:-/ekipage.

Läs hela inlägget »

Jag har under årens lopp utbildat och ridit många ponnyer och hästar som jag själv inte ägt. Däribland Heavenly´s pappa Moelgarnedd Montana, som nu ägs och rids av Hannah.

Hannah kommer att fortsätta att utbilda och tävla Heavenly men ägs fortfarande av mig.
Det skall bli så roligt att följa deras äventyr och vi håller alla tummar och tår för att det skall gå så långt ni vill. Det känns bra att kunna bjuda tillbaka. Lycka till!Tvådagars tävling iMantorp med Florens!
Första starten på lördagskvällen gick superbra fram till första piruetten. Då tyckte Flo att han skulle bjuda på lite rodeo och ställde sig rakt upp. Vi har tränat centrering i piruetterna och han har en förmåga att sätta sig lite för mycket, tappa framåtbjudningen och sedan inte komma ur dem. Detta hände inne på banan, inte så snyggt men jag fortsatte och kunde rida igenom programmet med en felridning och ettor med koff. Vi slutade ändå på 62,280%  Synd, han kändes så fin, men det skulle bli nya tag till morgonen därpå. 

Det blev en tidig start på söndagsmorgonen eftersom Hannah skulle rida Heavenly innan vi alla  skulle åka vidare. De till Karlstad och vi till Mantorp.

Jag valde att göra piruetterna större idag så att vi inte skulle hamna i samma situation som igår. Det lönade sig och vi red ihop 65.351% en tredje placering och även meetingpriset från Agria. Jättroligt förstås även om ridkänslan inte infunnits sig till 100%.

Nu blir det lite klippning, massage och Biolight när vi kommer hem.

Till helgen är det invigning på en ny ridanläggning här i Nyköping och jag skall dit med företaget och via/sälja produkter och på söndag är det Clinic. 

P.S Rapport från Heavenly som idag varit ute och galopperat med Montana:) och allt har gått jättebra - Underbart! D.S
 

Hannah och Heavenly innan avfärd till Karlstad
Hannah och Heavenly innan avfärd till Karlstad
Heavenly undersöker sin nya hage och längst bort i bild spanar pappa Montana på sin dotter:) Tänk om de bara visste det!
Heavenly undersöker sin nya hage och längst bort i bild spanar pappa Montana på sin dotter:) Tänk om de bara visste det!
Sista finliret innan start
Sista finliret innan start
Glad ryttare och meetingpristagare. Agria stod för priset. Tack Sissi Lija!
Glad ryttare och meetingpristagare. Agria stod för priset. Tack Sissi Lija!
Läs hela inlägget »

Stort GRATTIS säger vi till 

* Susanne Byman
* Josefine Matti
* Mia Höglund


Som vunnit var sitt par Flewless.
Maila oss era adresser så skickar vi strumporna per post.
Maila till: info@chipshop.se

 
 

Läs hela inlägget »

Det har varit två intensiva dagar. Allt som skall göras innan det är dags att lasta Entutu och åka till Brolöten för Plantskolan.
I går åkte jag vid 11-tiden och hade ridtid 13,15.
Men innan jag åkte hade jag fixat morgonstall, ut och in mede hästar, betat Santana och lastat av ca 200 balar med hö.

Jag har ju inte hunnit med min löpträning denna veckan men detta kan kanske väga upp:)

Träningen var jättebra (som vanligt) Entutu köper inte varje träningsmoment till 100% utan måste ibland tala om att det är onödkigt mycket samling eller byten i varje kanske inte behövs ändå. Så en spark här och där är vad han levererar då istället.

Idag kunde jag åka lite tidigare och kan äta luch med det övriga gänget. Det är också kul och lärorikt att se de övriga träna och det ser jag fram emot idag.
Knytkalaset​​​​​​​

Nu till helgen är det tävling för Florens i Mantorp. En liten förberedelse till Elmia 25-29/10
Progammet läser du här  

I morgon skall jag till Östgötateatern i Norrköping för ett jobbpass igen. Superkul att träffa lite härlig och glad publik. Det är Mycket väsen för ingenting en komedi av Shakespeare som spelar där. Jag kan verkligen rekommendera den - Super rolig!
Se mer här

Läs hela inlägget »

Länkar

Etiketter

-