Biolight är baserad på avancerad teknik som med hjälp av rött och infrarött pulserat ljus påskyndar kroppens egen kapacitet till läkning samt tillför kraft och uthållighet till hästens muskler.
Observera att det är 96 h karens på en biolight-behandling
1) Innan träning :
Biolight tillför musklerna energi och syre, ökar blodgenomströmningen och bidrar till ökad kraft och bättre uthållighet. Behandlingstid 10-20 minuter.
2) Inflammation i knäleder:
Detta är en mycket vanlig åkomma, såväl bland hopphästar som bland trav- och galopphästar. Och det kan vanligtvis vara mycket svårt att läka. Biolight hämmar inflammationen mycket effektivt, lindrar smärtan radikalt, och dränerar bort slaggprodukter som samlas i och runt den inflammerade leden och bildar ödem.
3) Tendinit – inflammation i ytliga eller djupa böjsenan:
Mycket vanligt bland de flesta aktiva hästar. Kan vara mycket svårläkt. Men Biolight hämmar effektivt inflammationen även här, dränerar och stillar smârta, så att hästen upp till dubbelt så snabbt kan vara tillbaka till sin fulla potential.
4) Gaffelbandsskador:
även detta ett vanligt och svårläkt problem. Biolight verkar inflammationsdämpande, smärtstillande och dränerar bort slaggprodukter. Hästen får snabbare tillbaka sin fulla rörlighet än med traditionella behandlingsmetoder.
5) Muskelsmärta och stelhet:
Med Biolights speciellt anpassade program, hämmas inflammationen i muskeln, smärtan stillas, muskeln mjukas upp och hästen återfinner snabbt sin vanliga form och sitt välbefinnande.
6) Sår:
Med sitt endast 4,5 minuter långa sårprogram ger Biolight fantastiska effekter på sår. I kliniska studier har dessutom Biolight bevisat att metoden kan korta ner läktiden till mindre än hälften.
7) Ödem och svullnader:
Biolights Drainage 1-program för effektivt bort slaggprodukter från svullnader och ödem.
Läs mer om Bioligt HÄR
 Massage - Diplomerad Hästfysioterapeut sedan 2012. 
Det viktigaste för mig i min hästhållning är att hålla hästarna friska och se till att de mår bra.
Förebyggande friskvård ligger mig därför varmt om hjärtat och har alltid gjort. Därför var mitt val av utbildning som Hästfysioterapeut ett självklart val jag gjorde tidigt. Till en början för att ha koll på mina hästar som jag själv rider och tränar och nu är det ett viktigt inslag när jag arbetar som groom med andras hästar.