Välkomna till vår blogg

Daniella har fått låna storebrors ponny Kaluha och rider här sin första tävling i Bestorp. Som ni ser så skördade hon även sin första rosett. Jodå,längtan och lyckan efter rosett är lika stor idag.
Daniella har fått låna storebrors ponny Kaluha och rider här sin första tävling i Bestorp. Som ni ser så skördade hon även sin första rosett. Jodå,längtan och lyckan efter rosett är lika stor idag.
Kanske var det här allting började Kanske var det här allting började

Varje måndag och torsdag kommer ett nytt kort och förhoppningsvis givande bloggavsnitt, något från förr, något från nu. Lite allvar och med en lite humoristisk knorr på det hela. Det är Daniella och Jag, mamma i familjen som kommer att dela med oss av alla våra fantastiska minnen och guida er genom vårt vardagsliv.
 

Så här kommer en kort resumé från förr

 
Vi är fyra vuxna i familjen, Jag min man Leffan och barnen Chrille och Daniella. Vi bor strax söder om Linköping, Bjärka-Säby i ett litet rött hus med vita knutar. Där har vi bott sedan år 2000. Med oss till Bjärka hade vi då Christians B-ponny ”Holly” och mitt och Leffans halvblods sto ”Jenusa” som gick under namnet ”Ruth”.  Christian tränade vid det laget hoppning för Magnus Andersson i Ånestad och även för Hasse Lundbäck i Norrköping. Daniella lånade Chrilles ponnysar till att börja med innan även hon fick en egen ponny.
De stod till att börja med uppstallade i Bjärkas stora stall men efter ca 1 år byggde vi om vårt garage till stall med tre boxar så att vi kunde ha hästarna här hemma.
Sedan 2002 har stallet här hemma varit mer eller mindre fullt hela tiden och är så än idag. När barnen flyttade fortsatte Leffan och jag. Vi har två ponnyston som i somras fick varsitt stoföl och så blev vi också med "Rocky" för någon månad sedan. 
 
Chrille fick sin första ponny som 8-åring. En maxad D-ponny som hette Keribo och var 20 år. Hur vi tänkte då kan jag inte svara på men det var en superfin läromästare och vi fick ett par underbara år med honom.
Under de första åren stod vi uppstallade i Gerstorp, där är det nu en fin anläggning för Islandshästar. Men då på den gamla goda tiden var stallet där fullt av inhyrningar av rutinerade och framgångsrika ekipage.
Daniella som då inte var gammal, typ 4 år följde med oss ut varje dag när Christian skulle rida. I sin röda bävernylonoverall äntrade hon stallet och hade siktet inställt på ett par av sina favoritpersoner. Monica Bergström var en av favoriterna som fick en hel del hjälp varje kväll och Daniella hade också en hel del att berätta för de som ville (orkade) att lyssna.
 
Ett stort tack till alla som introducerade och uppfostrade våra barn i hästbranschen.   Allt ifrån ”skritta inte på spåret”, "högerregeln" ja, satt inte som en smäck direkt men efter några år så...”försök att rida åt samma håll”, ”tvärnita inte mitt i galoppen” och framförallt ”så här uppför vi oss bland hästarna” och ”så där gör man INTE”.
Det blev grunden till den hästhållning vi lever efter idag.
 
Idag är barnen vuxna, Chrille arbetar tillvardags på SAAB som och har gjort i ca 2 år. Han valde att sluta att rida när han var 17 år men är idag delägare i flera av Daniellas hästar och följer gärna med på tävlingar. Han väntar till den dagen det står uppdukat för hästägarna i VIP tältet och skam den som ger sig – plötsligt händer det!
 
Daniella som fortsatt att rida och som fortsätter sin resa mot sitt mål. Hon vill arbeta med hästar i framtiden och är mitt uppe i sin utbildning och utveckling. Just nyss hemkommen efter 14 månader hos Anna Blomgren och Will Rogers i Holland och har börjat sitt nya jobb som beridare/hästskötare hos Liane Wachtmeister i Nyköping.
 
Chrille är nyss hemkommen från en vecka i Lysekil, där har han och kompisen Jimmy tagit dykcertifikat. Tack till mormor Kerstin och till Bert för att de fått bo hos er. En underbar semestervecka att minnas. Nu längtar de redan tillbaka för att dyka mer, hitta fler pokémons, fiska krabbor och äta mer kräftor.
 
Min sex veckors långa semester är idag över och första dagen på jobbet har gjorts. Leffan har redan jobbat en vecka nu och har fått ordning på sina lösenord.
 
Hoppas vi träffas på torsdag igen!
 
/Maria 
 

Övning ger färdighet sägs det ju. Nu är dykcertet klart!
Övning ger färdighet sägs det ju. Nu är dykcertet klart!
Chrille fiskar krabbor i Berga, Lyse hos mormor & Bert
Chrille fiskar krabbor i Berga, Lyse hos mormor & Bert
23 år senare (sommaren 2016) fiskar samma kille krabbor på nästan samma ställe, hos mormor & Bert i Berga. Han är nu också uppgraderad och kan sitta på bryggan i stället än för på land
23 år senare (sommaren 2016) fiskar samma kille krabbor på nästan samma ställe, hos mormor & Bert i Berga. Han är nu också uppgraderad och kan sitta på bryggan i stället än för på land

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar