Inga hovar ingen häst

Här skos Farmer av Leffan i Fjällskär Här skos Farmer av Leffan i Fjällskär

Ja, det kan vi väl alla skriva under på. Vi kan väl också vara överrens om att får man en tappsko så är det under helgen strax före en tävling. Så tröttsamt! Vi bestämde oss ganska tidigt för att möta "Olle i grind". 2005 började Leffan att sko våra hästar och gick 2007 en kortare utbildning.
Han skor fortfarande våra hästar förstås och har även andra kunders hästar som han skor kvällstid. Han har inte utbildning gällande hovsjukdomar och får ej heller behandla sjuka hästar.
I helgen var han och hälsade på Daniella i Fjällskär där det var dags att sko båda hennes hästar där. Lianes häst Entutu fick också fast en begynnande tappsko. Florens och Farmer som är med Daniella hos Liane skos var 6:e vecka och även Rocky som står hemma hos oss skos var 6:e vecka.
Hästarnas hovar växer ju så individuellt och för att hålla hästarna fina om fötterna så passar var 6:e vecka för dem fint. Hovarna har också varit extra torra i sommar så det har varit lite extra pyssel med att hålla dem fuktiga.
Vatten och Alosin - Hovsalva som masseras in i kronranden har varit toppen. Alosin är en hovsalva som också är superbra mot mugg om så skulle vara.
Vi kommer snart att ha Alosin i vårt sortiment.

På onsdag är det dags att skjutsa "Lillis" på filminspelning igen. "Lillis" heter egentligen Sparrow och är valp som vi sparade från en av våra valpkullar. Han är en blandras (Cavalier king charles och Cocker spaniel) och är nu två år. Han spelar rollen som Vaktmästare Lennýs (Liselotte Lindeborg) hund. Filmen heter Den blomstertid nu kommer och är en drama thriller. Spelas i av Crazy Pictures och kommer förhoppningsvis upp på biograferna 2017. Det är långa inspelningsdagar men jätteroligt att få vara med och kolla hur det går till. "Lillis" har det som en kung då han är där, många klappar och många köttbullar blir det.

Roligt att Daniella nu är hemma i Sverige igen och bor förhållandevis nära. Nu i helgen var hon hemma, det blir lite jobb för Rocky och mycket mys med fölisar - Mysigt!

"Rocky" heter TØrveslettens RockFairy är 5 år och kommer från Stutteri TØrvesletten i Danmark. De träffade varandra bara någon månad efter det att hon flyttade till Anna och Will i Holland. Hon var där för inridning och de fattade snabbt tycke för varandra och så var det klart.  Rocky sköttes och reds av Danni under tiden i Holland. Rocky är en underbart snäll och väluppfostrad tjej. Kan allt om horsemanship och backar snällt intill pallen vid uppstigningen. Men hon fortfarande lite känslig vid ridningen. När Daniella skulle flytta hem igen följde Rocky med. Vi hade tänkt att betäcka henne men som det ser ut just nu har det förmodligen inte blivit som vi tänkt. Men vi skall kolla henne igen om någon vecka så får vi se till 100%. Än finns det hopp!

 
 

Farmers hovar smorda och klara för denna gången
Farmers hovar smorda och klara för denna gången
Alla verkar nöjda med jobbet
Alla verkar nöjda med jobbet
Här är Lillis redo för inspelning
Här är Lillis redo för inspelning
Lillis och Liselotte
Lillis och Liselotte
Rocky jobbar på fint
Rocky jobbar på fint

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar