Dessa stygga pokémontyper hade byggt bo under domarbåsen i Gripen
Dessa stygga pokémontyper hade byggt bo under domarbåsen i Gripen

pokémon meeting i Gripen

Det blev då dags tävlingsmeeting i Gripen hela helgen. Debuten i Msv A är avklarad men tyvärr blev det ingen debut i Prix st george.

Florens var superfin men nere vid domarna blev han spänd och där ligger piruetterna. I traven gick det hyfsat och smyga förbi men i den samlade piruettgaloppen gick det sedan inte att rädda. Det blev omslag och efterkommande byte blev lidande ja, det blev inget byte alls. Alla andra byten satt fint och även den avslutande serien båda dagarna satt som en smäck. Den serien ligger ju från domarna. Första dagens ritt var domarna något oense typ 9% skillde dem åt en på 65% en på 63% och domare M på 56%. Lite lustigt i alla fall på en punkt, den avslutade serielinjen där hon skrivit att Daniella hade räknat fel. Jag filmade den ritten och i det fallet var det faktiskt domare M som räknat fel. Annars är det inget att säga om resultatet. De ser de dom ser och Florens såg pokémons, de har ju lämnat OS arenan nu och flyttat till utebanan i Gripen. Samma sak hände på lördagen och söndagens ritt Prix st george som också skulle gå på samma bana valde Daniella att stryka. Man måste ju inte göra om samma misstag tre gånger. Det var fler hästar än Florens som hade problem på samma bana och många uteslutningar blev det. Det är bara att tagga om igen. Det var i alla fall superkul att se hur fina de är tillsammans och att de är färdiga för nya klasser och att de nu kan lämna Msv B klasserna bakom sig. De är båda redo och klara för ett kliv uppåt!

Jag minns också att vi varit här med Celine för många år sedan och red på samma utebana. Vi fick åka hem därifrån utan resulat, hon stannade på mitten och gick inte en meter.

Härligt att få umgås med det bästa man vet, ens barn och deras sport. De slutar jag aldrig att älska!

Jag bodde hos Daniella och på morgonen serverades det härliga pannkakor med grädde som frukost. De övriga hästarna hos Liane togs om hand både innan och efter tävlingsdagen. Det är ett härligt litet smultronställe, lilla Fjällskär ute i Sörmlandsskogen.

Eftersom söndagens tävlingsdag ströks så stannade jag kvar och tittade på när Danni red Farmer, vilken härlig kille det är. Han gör fina byten och har också han blivit en stor pojke.

Leffan och Christian var hemma och tog hand om alla fyrbenta djur där och jag fick en minisemester. 

Det är ju också mycket OS just nu och lite extra roligt är det ju att se att Total Crush´s farmor Weihegold som rids av Isabell Werth tog OS guld i lag och individuellt OS silver i Rio.

 
Japp, då var debuten avklarad nu drar vi härifrån Danni
Japp, då var debuten avklarad nu drar vi härifrån Danni
En och annan pratfälla på vägen
En och annan pratfälla på vägen
Frukosten
Frukosten
Betesstund för Santana
Betesstund för Santana
Tischa med sin bäbis Total Crush DH
Tischa med sin bäbis Total Crush DH

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar