Chrille, Leffan och Daniella på en tur i soliga Bjärka Säby
Chrille, Leffan och Daniella på en tur i soliga Bjärka Säby

vägar som korsas

Daniella och Little Diamonds Doolittle i Hermanstorp 2009 Daniella och Little Diamonds Doolittle i Hermanstorp 2009
Det är roligt när vägar korsas och när hästar man haft i stallet kommer tillbaka på något sätt.
Little Diamonds Doolittle är en sådan väg. Doolittle kom till Daniella från Tyskland 2008. Han köptes till Sverige av Susanne Augustsson. Han köptes till Daniella för utbildning och tävling. Doolittle skadade sig dock vid hemresan och var konvalecent under ett par månader men repade sig bra och efter igångsättningen blev det dags för tävling.
Han och Daniella bjöds in till att rida domarkurs i Mjölby och de tyckte mycket om honom där. Första tävlingen var i Hermanstorp, en tävlingsplats med stora utebanor och mycket plats. Detta skulle visa sig behövas. Vi bodde över natt i ett stall där Doolittle stod mitt emot en något grinig hingst och när det blev dags för framridning var Doolittle på hugget kan man säga och passade också på att visa sina hingsttalanger. Men allt gick bra och de fick sin första placering och ett första kval till nationella tävlingar. Efter denna resan tillsammans åkte han hem till Susanne och fortsatte sin tävlingskarriär med Susannes dotter Julia.

För någon månad sedan är nu Doolitte och hans duktiga ägare Ellen Hidgård vår samarbetspartner här på Chipshop. Extra roligt tycker vi förstås!

Många ponnysar och hästar har gästat vårt stall i Bjärka-Säby och alla har sin historia. Ni kommer förstås att få höra många av dem här.

 
Doolittle och Daniella hemma i Bjärka Säby
Doolittle och Daniella hemma i Bjärka Säby

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar