Träning inför Clinic
Träning inför Clinic

Holland T & R

Farmer nyss hemkommen från Evidensia i Helsingborg Farmer nyss hemkommen från Evidensia i Helsingborg

Den 1 april 2015 lastade jag och Leffan de två hästar som skulle följa med Daniella på äventyr i Holland. De skulle få åka med en stor fin lastbil medan Daniella som hade åkt i förväg åkte i sin "Flisan". För Daniella gick allt bra men det skulle visa sig bli en mardrömsfärd för killarna i lastbilen.
I Skåne drabbades Farmer av gaskolik och fick på natten (precis innan avresan med färjan) köras till Helsingborgs hästklinik för akut buköppning. Floren fick fortsätta sin färd själv till sitt nya boende i Holland, där Daniella väntade på att ta emot honom. Som tur var gick allt bara bra med Farmer och efter 1 vecka kunde Leffan och jag hämta hem honom till Bjärka-Säby igen. Vi tackar varje dag den rådiga chauffören som inte körde vidare på färjan - det hade aldrig gått väl.

Efter 3 månaders rehab här hemma kunde vi lasta honom igen för att göra ett nytt försök att ta honom hela vägen till Daniella. Vi körde honom själva i vår transport med massor av inplanerade stopp. Ett av dem var på Jägersro travbana där vi kunde lasta ur och där han fick en massor av konstiga intryck. Hästar med och utan vagn bakom och mängder av monté ryttare.. En trevlig paus med mat och vatten för oss alla.

Pausen för natten var i Danmark hos vänner till Anna. De hade ordnat fin box och Leffan och jag fick en god natts sömn innan det var dags igen att åka vidare. Senare samma kväll var vi framme hos Daniella i Leur och allt hade gått superbra - SKÖNT!

Daniella jobbade som working student hos Anna Blomgren som driver stallet där tillsammans med numera maken Will Rogers. En av alla saker de jobbade med var Clinics. Vi var och tittade på två stycken och den största av dem var på JBK i Odense. Helt fantastiskt samspel massor av humor och underbara hästar. Åk och se dem om ni har möjlighet!

Daniella efter tiden i Holland: Det var en fantastisk tid, där jag lärde mig ett helt nytt sätt att se på hästar och deras beteende och instinkter. Jag utvecklades otroligt mycket med mina egna hästar och har lärt känna massor av trevliga människor där. 
En av dem är kompisen Anke, som förövrigt var här i Sverige och hälsade på för ett par veckor sedan. Känner jag Daniella rätt så planeras det nog en tripp till Holland för påhälsning snart.
 

Den lite mer oglamorösa morgonkörningen av ridhuset
Den lite mer oglamorösa morgonkörningen av ridhuset
Nej, inget kort på Friskis behövs
Nej, inget kort på Friskis behövs
Clinic, Daniella sveper vågor över Anna och Donna Summer
Clinic, Daniella sveper vågor över Anna och Donna Summer
Här valde de att stanna kvar inne i vågen
Här valde de att stanna kvar inne i vågen
Sumobrottning pågår mellan Daniella och Sara medan Anna och Donna Summer har fokus på sitt program. Inget kan störa dem
Sumobrottning pågår mellan Daniella och Sara medan Anna och Donna Summer har fokus på sitt program. Inget kan störa dem
Daniella som polis och Sara som Tjuv kan det störa Anna och Quatro? Nope!
Daniella som polis och Sara som Tjuv kan det störa Anna och Quatro? Nope!
Fartfyllt nummer med Anna och Törveslettens Quatro
Fartfyllt nummer med Anna och Törveslettens Quatro
Fantastisk frihetsdressyr med Will och Esmeralda
Fantastisk frihetsdressyr med Will och Esmeralda
Danni med bästa Anke
Danni med bästa Anke
Julmiddag med Will´s hästskötare Sara. Här är vi hemma hos Anna och Will som var på semester i Australien över julen och jag fick komma och hälsa på tjejerna i Holland. Ja, köttbullar, skinka och lax stod uppdukat på bordet när de hade jobbat färdigt för dagen.
Julmiddag med Will´s hästskötare Sara. Här är vi hemma hos Anna och Will som var på semester i Australien över julen och jag fick komma och hälsa på tjejerna i Holland. Ja, köttbullar, skinka och lax stod uppdukat på bordet när de hade jobbat färdigt för dagen.
Härlig grön julhälsning från Holland 2015.  Sara & Eddie och Daniella & Florens
Härlig grön julhälsning från Holland 2015. Sara & Eddie och Daniella & Florens

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar