Tävlingsförberedelser

Accesoarer från ChipShop.se och kavaj från Couture Hippique Accesoarer från ChipShop.se och kavaj från Couture Hippique

Denna gång är det jag, Daniella, som bloggar. Eftersom jag har varit iväg och tävlat idag så tänkte jag att ett passande ämne för dagens blogginlägg är tävlingsförberedelser.
Alla ryttare har olika rutiner inför tävling. Jag själv tycker om listor med tidsspecifikationer. Kontrollbehov, jag vet..
Jag räknar alltid baklänges så först vill jag veta starttid, som idag var 12.54, sedan tänker jag ut en passande framridningstid. Idag hörde jag från andra ryttare att tävlingsbanan var något tung, då får man ta det i beräkningarna och korta av framridningen lite så han inte hinner bli trött och få mjölksyra innan start. 12.15 börjar jag skritta fram, vilket gör att jag tränsar och tar ut Flo kl 12. Jag hatar att vara stressad och komma försent så jag räknar alltid med extra tidsmån vid resa. jag vill vara på plats vid ca 11.30 och resan skulle ta 1h7min utan transport så jag räknar på 1h30min. Vi rullar från Fjällskär kl 10.
Innan dess ska Florens fixas iordning och jag ska dessutom fodra, släppa ut hästar, mocka och promenera Santana innan avfärd eftersom Liane var i Stockholm på förmiddagen. Upp vid 6.45 och fodra och sedan på med tävlingskläder och packa prylar, på med släpet, ut med hästar, mocka, promenera Santi och sedan vid kl 9 knoppa Flo. Kl 9.57 rullar vi från stallet.
Idag lastade jag och körde själv, så det var musik i bilen som gällde för att tagga till. För mig är musik avslappnande och peppande. Den får mig att sluta tänka på alla "tänk om" och bara känna självförtroende i Florens och i det jag gör. 
Mamma och pappa mötte mig i Heda och hjälpte mig på plats. Vår underbara hund Emma hade dom tagit med sig.
Framridningen med Flo är mycket lösgörande och aktiverande. Han har en tendens att bli långsam i sin gång och tappar då bärighet men det löser vi genom mycket övergångar och kvartsvändningar i skritt.
Väl inne på banan var han en fröjd, lyssnade på varje hjälp och tuffade på. Fint travprogram, även fint skrittprogram där han annars har en tendens att gå passgång men det har blivit på mycket bättre. Galoppen var också stadig och fin. Fina byten, serier och första piruetten var bra, den andra tappade han lite energi i. När vi hade satt seriebytena i vart 3e språng kände jag sådan lycka, bara en galoppökning, byte och uppridning kvar. Överlycklig var jag när vi tackat för oss. Han är så otroligt ambitiös och positiv, Florentino. 67% och vinst i min första Prix S:t George.
Liane var superglad för vår skull och imorgon är vi tillbaka på träningsbanan här i Fjällskär. Trots att Florentino har gjort sig förtjänt av vila imorgon så ska Farmer och Lianes häst Entutu tränas för framtida framgångar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-