clinic i fjällskär

Nästa häst Entutu Nästa häst Entutu

I går var det Clinic hos Liane Wachtmeiser i Fjällskär. Det var en bokad Clinic men både jag och Christian var också välkomna så självklart var vi också där. Clinicen hölls av Liane, där Daniella och Malin Axelsson var ryttare. 
Temat var från unghäst till S.t Georges och lite smått och gott däremellan. Det delades ut massor av nyttiga tips och trix.
Först ut var Daniella & Florens där de visade en hel del lösgörande övningar också ett tips på bytesövning om man tampas med en oliksidig häst.
Efter Danni var det dags för Malin Axelsson att visa upp en 5 åring, som sötte sig mycket bra trots publik längs med hela kortsidan. De visade bra rörelser på den unga hästen och hur man skall tänka kring inridning och åren uppåt. Övergångar, framåtbjudning och noggrannhet  stod högst upp på listan.

Daniella sköter och rider Liane´s vackra svarta valack Entutu till vardags i sitt arbete och de fick också visa upp sig. Entutu har kommit en liten bit länge när det gäller att "trampa" så de visade då förstås upp fina tramp och byten ner till varje. Kanske får vi snart se dem på tävlingsbanorna:)

Sist av allt kom det en lite överranskning i form av "Farmer". Daniella berättade om sin tid i Holland och om varför Farmer kan göra det han kan och hur man använder sig av det. En uppskattad programpunkt och själklart avslutade Farmer clinicen med att lägga sig framför publiken för att ta emot lite applåder.

En lättsam och trevlig Clinic sådär på onsdagskvällen.

 

Daniella och Entutu
Daniella och Entutu
Liane visar den korrekta sitsen på Malin
Liane visar den korrekta sitsen på Malin

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-