DM guld och Hästsnack

Det blir mycket av den vara hemma hos oss, hästsnack alltså. Hästnäringen är inte en självklar bransch att ge sig in i direkt. Det finns många aktörer på marknaden, många mycket duktiga ryttare med fina hästar och det är långt från alla det går bra för. Så man kan ju undra om det är så vettigt att ge sig in i den branschen. Men Daniella vill i alla fall prova och håller på att utbilda sig för fulla muggar inför framtiden då hon även vill kunna livnära sig på detta. Därav många timmars hästsnack i soffan, i bilen, i telefonen ja, hela tiden känns det som. Vi lever, sover och äter häst hela familjen. Det är en livsstil som ibland kan kännas helt oöverstiglig men som man helt enkelt inte kan vara utan verkar det som.

Vi har ju haft över 20 år på oss att börja med en annan hobby, golf tex. Men nejdå det har vi aldrig ens pratat om. Det vi är överrens om allihop är att det är fantastiska djur att få ha omkring sig och när man är i stallet så försvinner allt annat runt omkring och dagens stress från jobbet är som bortblåst.

Hästarnas välbefinnande upptar stor del av vårat snack och träningen är den i fas med hästarna eller skall de kanske vila lite nu och så är det tävlingarna förstås. Vilka tävlingar skall det anmälas till och varför?
Ja, snacket kan pågå i all evighet men det är väl det som är charmen.

Jag tror också att det kan vara extra knixigt att försöka livnära sig på sin hobby. Svårt att hålla isär affärer, arbete med ridningen och hästarna för sitt höga nöjes skull. Kunde man skulle man behålla varje häst i stallet, svårt att sälja sina bästisar. I stället får man påminna sig om att om någon är intresserad av att köpa någon av hästarna i stallet så är ju det bara positivt och att det är därför man går till jobbet varje dag. Det är ju som sagt många som provat lyckan i hästbranschen och inte lyckats men det finns också väldigt många som det går väldigt bar för. Det är av dessa båda man får passa på att lära sig av. Lära sig att känna igen fällor och svårigheter och lära sig att lyssna på erfarenheter. Det är nog också extra viktigt att försöka hitta sin "grej" och vara lite unik i det man gör.

Ja, och så är det ju bara allt det där andra som man också skall kunna, marknadsföring, bokföring & ekonomi, ledarskap & personalkunskap, målplanering, strategi och varumärkeshantering. Så förutom att lära sig rida och ta hand om hästarna på bästa sätt är det en massa annat som man också måste ha fallenhet för. Men Rom byggdes ju inte på en dag sägs det ju och det är ju härligt att barnen har framtiden framför sig, en annan börjar nu känna att den nu hamnar bakom:) och fortsättning på äventyret fortsätter...

Gårdagens eftermiddag och kväll tillbringade hela familjen på Rappestads ridanläggning. Daniella och Florens skulle starta DM klassen där och vi är förstås glada supportrar.

Väl där möttes vi av flera kändisar, både fyrbenta och tvåbenta det var syskonen Homertz som kom med både Celine och Laura. De båda stod ju i vårat stall länge och Celine och Florens som också campade ihop Danmark när Daniella jobbade där kände också genast igen varandra. Det snackades hejvilt på parkeringen dessa två emellan. Även Deco var på plats som även han har varit på utbildning hos Daniella en tid. Roligt att se superfina ritter både av Amanda och Tindra. Hästarna får ju som sagt en speciell plats i hjärtat och det är alltid roligt att se dem igen.

DM klassen reds i Msv B:4 och Daniella och Flo startade ganska tidigt i klassen. De red i ridhuset och gjorde en jättefin ritt och red ihop 71,41% och det visade sig att det skulle hålla till vinst i klassen och ett DM guld.

-