En salig blandning

Dagarna fullkomligen bara flyger fram men så hinner man också med mycket. Daniella har varit i Holland och hälsat på sina vänner där och jag fick förtroendet att ta hand om Florens och Farmer i Fjällskär. Danni har en jättemysig lägenhet där jag gärna bor när jag är på besök. Fler som också gärna kommer på besök är en "värstinggäng" Vildsvin som håller till precis utanför husknuten. En kväll då jag satt och tittade på TV hördes ett himla liv utifrån, jag öppnade fönstret och där stod de ca 10-15 st. Jag kunde lysa på dem med ficklampa och se dem klart och tydligt hålla på att böka runt i trädgården och bråka och skrika på varandra. Roligt att titta på men de var lite för nära för min smak.
Innan resan till Holland var Danni och Farmer på programridning i Tollstad. Hon vill checka av honom på en Msv B:2. Det var på kvällen och det är ju alltid lite speciellt att rida fram i elljus. Men Farmer var superduktig och skötte sig alldeles utmärkt. De red ihop 65,12% och vet nu att de behöver forsätta fila på byten över vintern:)
Farmer har ju varit till salu men Daniella och Christian (som ju äger hälften) har nu bestämt sig för att behålla honom och fortsätta utbilda honom.
I går kväll var det dags för ännu en kvällsaktivitet. Det var dags för Danni och Entutu att tävlingsdebutera.
Entutu ägs Liane Wachtmeister men rids och tränas av Daniella. Jag och Christian ville förstås följa med och titta.
Det bar iväg till Mariefreds Ridklubb och starttiden var 19,31. Det var förstås kolmörkt ute och på utebanan jobbade de sig igenom en sk framridning. Det var måmga spända hästar ute och så även Entutu. Men han var duktig och försökte att fokusera på Danni det bästa han kunde. Men man måste ju även ha koll på allt annat som rör sig och inte syns så hur lätt kan det då vara att fokusera på att springa fint?

Väl inne i collectingring så slappnade han av och 10 minuter senare när de fick startsignal så var fokusknappen på. De gjorde en fin runda i Msv C:2 68,3% som slutade med en 2:a placering och ett kval.
Vi kom hem sent från tävlingen och både Chrille och jag sov kvar hos Danni. När vi kom hem väntade färska krabbor och nybakt bröd som Liane hade ordnat med. Otroligt gott och väldigt uppskattat. Chrille stannade kvar fram på dagen och passade på att ta en tur på Flo. Det var 6 år sedan han red sist så träningsvärken träder nog in i morgon.
/Maria

-