Glitter och Glam

Det är med regntunga moln över huvudet det har tävlats nu under ett par dagar. Inte ens det blingigaste av pannband orkade att gnistra. Men vad gör det när hästarna gör sitt bästa på att skina både på och utanför banan.

Florens var tillsammans med Leffan och Daniella i Eskilstuna i söndags och startade nationell PSG. Jag var hemma och vilade min onda rygg och har som om det inte räckte även fått en härlig "Hälsporre", välkommen (not).
Traven var fin och är nu mycket starkare även om Flo var lite spänd och lite tittig. In i den första piruetten bytte han galopp och gjorde det mycket svårare för sig och för att komma ur den gick det lite väl mycket upp, snyggt men inte helt rätt att stå på två ben mitt i programmet. Borde varit högre poäng då det är en högre svårighetsgrad men där blev det i stället 1:or på rad. Nästa piruett blev bättre men flytet hade fått sig en liten törn och då satt inte bytena helt 100 heller.
Det är bara att träna vidare på att tävla dessa klasser både för häst och ryttare.

I måndags var det dags för Farmer och Entutu och ta sig an en kvällstävling i Tollstad.
Farmer var först ut i "geggan" för framridning. Han var jättefin och gjorde sedan en fin Msv C:1 runda, bortsett från en liten spark i där han själv tyckte det skulle vara ett galoppombyte i språnget. Härligt med ambitiösa hästar eller ...:)
Farmers runda resulterade i 69,68% och en andra placering.

Entutu var lite spänd till en början på den leriga framridningen men det ordnade snart upp sig och även han var superfin. Väl inne på banan kikade han och spände i lite men gjorde en fin ritt i Msv C:2 där han också tog sitt andra kval mot Msv B. Ritten slutade med 68% och en vinst.

-