Ett händelserikt år

Ja, då sitter man här igen och reflekterar över ännu ett år som har gått.
Vi lämnar 2016 bakom oss och ser vad 2017 har i lager. Men vad mycket jag och min familj har upplevt under 2016.
2016 började i Holland med nyårsfirande med min bästa vän. Vi skrattade och dansade på Nijmegens gator. Vi hade många fler underbara stunder tillsammans efter det och det är många fler som väntar till 2017. Redan nästa helg åker jag till Holland för att hälsa på igen.
Jag jobbade hos Anna Blomgren och Will Rogers. Jag har lärt mig så mycket hos dom och jag värderar min tid hos dom otroligt högt. Men det kändes som det var rätt tid att ta nytt sikte. Så i juni flyttade jag till Sverige igen.
Jag började ett nytt jobb hos Liane Wachtmeister och jag är så glad att jag gjorde den flytten för så bra det blev. Det är inte alltid självklart när man börjar nytt jobb, man ska klicka på så många olika plan som tränare och elev, chef och anställd. Inte nog med det så skulle jag klicka med en ny häst, Entutu. Han är den bästa kollegan man kan önska sig. Det tog ett tag att hitta knapparna, han har mycket energi som ska riktas rätt och så ska vi båda lära oss svåra rörelser. Vi har plockat lite rosetter under hösten och är idag kvalade till MSV A, i februari väntar debuten.
Med mig till Fjällskär hade jag också Florentino och Farmer till att börja med. Rocky var hemma i Bjärka på sommarledighet.
Florentino utvecklades fort och rätt var det var så debuterade vi MSVA i augusti på Gripens RF, fullständig katastrof var det. Pokémon hade tagit över tävlingsplatsen och han skyggade för allt som rörde sig. Besvikna åkte vi hem igen. Aldrig besviken på Flo utan på det faktum att jag inte kunde visa upp det han kan för han är min stjärna och jag vill att han ska lysa som den klaraste stjärnan på himlen. Nya tag! Efter det gick det betydligt bättre. Han vänjer sig fortfarande vid hela tävlingsbiten, då han inte är så mycket tävlad men vi är kvalade Intermediere I och han plockat vinster och placeringar i St George. 2016 var också året då jag och min bror köpte ut Caroline Bondes andel i Florentino.
Farmer har gått från klarhet till klarhet i år. Det har varit en ständigt uppåtgående utvecklingskurva hela året. Vi har tagit oss an öppnor, slutor och byten under året. Den generella samlingen kom med styrka och tålamod. Till hösten tävlade vi MSV C på 69% och debuterade MSV B på programridning på 65%.
Rocky har gått i perioder under våren. Hon är världens raraste häst men har varit svår på så sätt att hon blir osäker på ryttaren stundtals och spänner sig till att börja bocka. Jag har fått tugga grus ett par gånger men tålamod och träning ger resultat. Vi tyckte att hon hade gjort väldigt mycket under sin tid i Holland och tänkte att hon kunde behöva lite ledigt. Tanken var att hon skulle bli mamma. Vi betäckte med Blue Horse Zalabaster men det tog sig inte så i slutet på oktober flyttade hon till Fjällskär så jag kunde sätta igång henne igen. Det har nu gått lite drygt 2 månader och redan från start när hon först kom hit har hon känts lugnare och mer självsäker. Hon är som en helt annan häst om man jämför hur hon var för ett år sedan. Vi har en specifik process när jag sitter upp och den har gått från att vara 25 min till 5 min. Hon lyssnar på ett sansat sätt och har ett förtroende och en tillit till mig som är ovärdelig. Det gör mig så lycklig varje dag att se henne och känna att hon är lycklig och trygg i ridningen. Varje pass lämnar mig med ett stort leende på läpparna. Vi har börjat lite smått med skolor och byten men allt kräver kondition och styrka så det är bara träna på så kanske 2017 kan vara året hon gör debut på tävlingsbanan.
2016 var också året mina underbara flickor Tischa och Heavenly fick föl. Tischa är e. Veronas Bo-Gi och fick en underbar prinsessa e. Total Hope. Hon heter Total Crush DH. Heavenly är e. Moelgarnedd Montana och fick också en prinsessa efter FS Numero Uno. Fyra fina fuxflickor bor hemma i Bjärka som vi väntar med spänning vad framtiden innebär.
Dessutom har Winslet fått föl i år. Ett föl som blir ett samarbete mellan mig och Ann Kristin Karlsson/Lindstud. Också det var en flicka. Hon heter Walking on Sunshine och är e. Eclectish.
Jag saknar mina underbara vänner i Holland men jag vet att jag gjort rätt beslut att flytta hem till Sverige igen. Men dagar som denna med minusgrader och en halv meter snö så önskar jag lite varmare breddgrader men vem gör inte det.
Mina hästar är mitt liv och stallet är min fristad. Därför är så många minnen alltid kopplade till hästarna. Jag jobbar med det jag älskar mest i världen och varje ridpass är som terapi för själen. Det är få förunnat att leva sin dröm och jag är så tacksam till alla som som gjort detta möjligt, mamma, pappa och brorsan speciellt. Tack även till Anna, Will och Liane som hjälpt mig till att bli en bättre ryttare under 2016. Och även till Anke som drar med mig ut på äventyr och ger mig mer energi när jag egentligen är inne på reservtanken.

-