en dag i fjällskär

Ni som är lite nyfikna på vad jag gör varje dag kommer här en arbetsbeskrivning på en typisk dag i mitt liv. Kl 06.45 ringer min mobil och som en skänk från ovan har någon kommit på att skall lägga in snooze, en fantasktisk uppfinning som jag använder så många gånger det går innan jag går till stallet för att kunna vara där kl 07.00. Då vill de 6 hästarna i stallet ha mat.
Det är mina två pållar Florens och Rocky och Lianes hästar Santana, Donovan, Entutu och lilleman Brian. När alla är nöjda så går jag hem och äter frukost själv.

Jag bor bara ca 100 meter från stallet i en mysig, ganska stor tvårummare. Det är jag och min lilla kattunge "Smirre" som delar på utrymmet och vi trivs jättebra där.

Efter min frulle så börjar min dag i stallet kan man säga.

Vid 8 är jag tillbaka i stallet, släpper ut Tutu, Donovan, Brian och Rocky i hagen och promenerar Santi 15-20 min. Sedan mockas det, läggs in ny halm, rullar upp nattlindor och Santi ryktas. Liane kommer ner vid ca 9.15, då rider hon oftast Santi medan jag gör iordning Donovan och Flo för ridning. 

Donovan är en äldre herre på 20 år men som fortfarande är en jäkel på piaff och lite då och då är han min läromästare på byten i varje för att få in rätt känsla och rytm. Liane är väldigt duktig på att hålla ett vaksamt öga på mig när jag rider samtidigt och kommer med tips och tricks varje dag. 

Sedan rider vi Tutu enskilt. Då brukar klockan vara ca 11 och nu ligger fokus mycket i MSVA då vi ska debutera i nästa vecka. Linjer, linjer och ännu mer linjer för att känna oss säkra på programmet. Lite piaff och passage tränar vi också ett par dagar i veckan.

Vid 12 är det lunch för samtliga hästar så då kommer även Rocky och Brian in från hagen. Sedan går även jag på lunch.
Ca 13 är jag tillbaka i stallet igen. Då kommer Donovan, Tutu, Brian och Flo ut i hagen. Sedan rider jag Rocky, ibland har Liane lektioner samtidigt och då brukar hon kika på mig också annars brukar jag skifta så Rocky går på förmiddag istället för Flo om jag vill ha lite mer hjälp. Sedan ska utrustning putsas, läggas iordning, jag mockar en vända till, packar höpåsar till Rocky, promenerar Santi 20 min, sätter mash, fodrar, tar in hästar och borstar igen. Jag ser även till att sadelkammare, putsrum och ridhus är ordentligt, skurar golv, plockar spindelnät, krattar ridhus och allt annat småfix. 

Jag brukar vara klar vid 16-16.30 och då åker jag till Farmer på Ericsberg. Sedan är jag hemma för dagen vid 19-19.30 och kan fixa med hemsida, beställningar osv. Självklart finns det dagar då jag umgås med vänner eller bara tar hand om mig själv med ett bad, inpackning och chill.

Ovan är en liten filmsnutt på Rocky och nedan är en liten filmsnutt på Farmer från tidigare i veckan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-