uppladdning & maskot

Uppladdningen inför söndagens tävling startade på lördagseftermiddagen. Båda hästarna reds på  förmiddagen och efter det badades Flo och Entutu putsades extra fin.  

Denna gången var det dags för Florens att göra årets tävlingsdebut. Entutu startade också samma klass, Nationell FEI Prix S:t Georges i Enköping.

Vare sig Florens eller Entutu har varit på topp de senaste dagarna. Båda har varit lite oengagerade och den där 100% koncentrationen har inte rikigt funnits där. Entutu har sådär en tre rävar bakom varje öra till vardags på hemmaplan när vi tränar och denna veckan har det nog varit typ 5 vargar bakom varje öra. Han busar en hel del och hittar på både det ena och andra för att slippa jobba. Men det har visat sig att när han kommer bort till annan anläggning så är han en pärla. Så jag litade på att så skulle ske även denna gången.

Det skulle bli en tidig morgon då Florens skulle starta redan kl 10 Mamma kom hit på lördagskvällen och med sig hade hon tävlingsmaskoten "Lillis". Trevligt med resesällskap och hjälp.

Vi åkte kl 07.00 från Fjällskär och var i Enköping lagom för att kolla in ett par ekipage. Solen sken när vi kom fram men det blåste och var kallt. Enköping är en bra och trevlig anläggning med gott om plats och en varm och skön cafeteria med massor av kaffe så det gick ingen nöd på oss.

Florens kändes jättefin på framridningen och inne på banan spände han i lite i ena hörnet där det också blev ett par dyra missar. Jag är jättenöjd med ritten och resultatet även om domarna var oense men de var de hela dagen. Vi red ihop 64.561% 

Det var inte mindre än 38 startande och Entutu hade en senare starttid så Liane kom med honom ett par timmar senare. Busfröet var som bortblåst och han var superduktig. Också han lite spänd här och även här ett par missar. Resultatet blev 64,123%. för Entutu som slutade som nr 13 av 38 och Florens kom 10 och fick med sig en placering och en rosett hem. Härligt! Tänk vad mycket lättare det är att åka hem efter en lång dag när man känner att allt gått bra och att hästarna är med på noterna.


 

Smirre laddar upp med choklad och mello
Smirre laddar upp med choklad och mello
Lillis var med och höll koll på framridningen
Lillis var med och höll koll på framridningen
Undrar bara hur länge vi skall sitta här
Undrar bara hur länge vi skall sitta här
Florens på framridningen
Florens på framridningen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-