ömsom vin, ömsom vatten

Vi hade planerat för att packa om våra väskor och byta häst i transporten till helgen. Florens var anmäld till Sundsvall men han ville inte följa med.
I onsdags morse när han skulle göras i ordning för ett ridpass ville han inte gå ur boxen. Han stapplade ut och något har hänt, troligen under natten i boxen. Han älskar att rulla sig och det har hänt förrut att han fastnat så antagligen är det det han har gjort (utan att veta till 100%). Så ingen Sundsvallsresan denna gången. Redan under torsdagen var han märkbart bättre och nu helt ok igen. Skönt när det inte är något allvarligt som händer.

På den bra listan står i alla fall att jag i går klarade av ena delen av mitt C-kort, jag klarade teoriprovet - Tjohooo!

När jag hinner och har möjlighet åker jag också och hjälper andra ryttare med Enviromental Response Training. I onsdags kväll var jag hos en ryttare i Gnesta och hjälpte henne med en av hennes fina hästar. I fredags var jag tillbaka igen och då stod lastning på lastbil på schemat.

Rock Fairy har nu startat sin första tävling som blev "hemma" i Bjärka Säby. Det är inte var dag man kan skritta till tävlingarna. Jag åkte hem redan på lördagen och kunde rida en sväng på tävlingsplatsen på kvällen. Hon var supercool och skötte sig exemplariskt. Med ett par missar som galoppombyte genomförde vi en annars bra LB:2 på 65,83% och vi fick med oss en tredjeplacering hem. Superkul! Det är ju extra roligt när man vet att det ligger så mycket arbete bakom Rocky. Hon har inte alltid varit trygg med ryttare på ryggen och under min tid i Holland lärde jag mig så mycket av Will och Anna. För att få Rocky att känna sig trygg jobbar jag konsekvent med  Enviromental Response Training, samma procedur varje dag.

Farmer har lite välförtjänt vila nu och tycker det är mysigt att slappa och mysa i sin hage med härligt gräs. Snart är det dags för jobb igen.

Heavenly blir starkare och starkare för var dag. Hon är en pigg och alert tjej som alltid håller mig sysselsatt under ridpasset.  Rolig att rida och har lätt för att lära sig. Hon har stora fina gångarter - en stor häst i liten "lyx" förpackning.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-