en blandning av sött & salt

Söta Emma tar igen sig efter en solig dag på altanen. Söta Emma tar igen sig efter en solig dag på altanen.

Det var ett par spännande dagar i Hagfors som bjöd på lite av varje.

Entutu är lite som Dr Jekyll och Mr Hyde. Han beter sig på ett sätt hemma och när han kommer bort blir han som förbytt. Inte dum, bara väldigt på, glad, ofokuserad och minst sagt laddad. Det lägger sig oftast efter första ridningen på plats. Första gången han visade en helat annan sida av sig själv var i Vansbro så det har inte pågått så länge.
Vi håller ju fortfrande fortfarande på att lära oss att tävla tillsammans så vi skall nog hitta en form som skall funka även på meetingets första dag. Med ca 20 minuter efter lite bocksprång och snedsprång lite överallt så kom han att lyssna på mig såpass så att vi kunde rida tillsammans åt samma håll. 

Min boplats över helgen var i ridhusets domartorn och där skulle det harvas och grejas kl 05.30. Fönstren vette ut mot ridhuset så när de tände ljusen där tändes det alltså också i mitt rum. Tur att man har lätt för att somna om igen.

Det blev en ridtur på Entutu igen på morgonen men innan jag satt upp så flyttade jag honom lite i båda varven och det var en mer avslappnad häst jag hade under mig idag. Min första start FEI Intermédiaire I var på eftermiddagen och tävlingarna var utomhus. 

Vi hade en fantastisk framridning, han var så fin och lyssnade till mig hela tiden.
Inne på banan fick vi lite missar. Det var mycket att titta på och många gick fram och tillbaka, han blir då lite ofokuserad för en stund och då kommer missarna. Tex i första travlängningen tyckte han att en galopplängning passade bättre och sedan blev det för mycket att hålla reda på i serierna så han bytte lite mer än vad han behövde. Annars en härlig känsla, jag är nöjd och är säker på att det blir bra när vi tränat lite mer på att tävla tillsammans och jobba upp våra procent succesivt. Första rundan red vi hop 64.21% och andra starten som också var en FEI Intermédiaire I var ännu lite bättre 65.78% så jag är supernöjd och allt går åt rätt håll.

Hanteringsmässigt är Entutu en härlig kille att ha med på meeting. Lugn och charmig i boxen och alltid glad när man kommer. Lika trevlig att gå ut och gå med men när man stoppar foten i stygbygeln så startar Ferrarin. Ett äkta tävlingsåk helt enkelt. Är det tävling så är det ju en Ferrari man vill ha, man skall bara kunna köra dem för att nå toppen och körkortet är ju påbörjat.

På tal om körkort så har jag ju skrivit upp och klarat teoridelen på mitt c-kort. Uppkörningen blir i september då det inte har funnits lediga tider tidigare.
 

Här får Farmer nya fötter av pappa Leffan. Det är service på hög nivår då jag är borta och tävlar.
Här får Farmer nya fötter av pappa Leffan. Det är service på hög nivår då jag är borta och tävlar.
Varma dagar går det år mycket vatten i hagarna.
Varma dagar går det år mycket vatten i hagarna.
Man behöver bara vissla en gång de dagar som det är varmt och flugorna är många. Bäbisarna i Bjärka går gärna in i det svala stallet en stund på dagen. Det brukar bjudas på lite god "slubber" där också.
Man behöver bara vissla en gång de dagar som det är varmt och flugorna är många. Bäbisarna i Bjärka går gärna in i det svala stallet en stund på dagen. Det brukar bjudas på lite god "slubber" där också.
I webshopen: Halsband med vackert hästhuvud 99 kr
I webshopen: Halsband med vackert hästhuvud 99 kr

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-