en fantastisk helg

Lycklig hästägare & tränare Liane med en lycklig elev Lycklig hästägare & tränare Liane med en lycklig elev
Jag är hemma i Fjällskär igen efter en underbar tävlingshelg på Staby gård i Linköping. Mycket väl arrangerade tävling, trevlig, fin anläggning och supergod mat i restaurangtältet från Restaurang P2 
Tänk om fler arrangörer kunde följa efter och ta in catering i stället för att envisas med dessa hamburgare överallt. Jo, jag vet att ridklubbarna måste dra in pengar under tävlingarna men kanske kunde man då variera sig lite. Ja, i alla falla god mat och gott fika lyfter massor. Så tack till Staby gård för superfina tävlingar!

Jag åkte hit med två två coola grabbar, Flo och Entutu. Tutu startade en klass PSG på fredagen. Lika mycket som jag gnällt på honom och framridningen de senaste tävlingarna lika mycket och mer därtill kan jag nu lovorda honom. Härlig ridbarhet och med mig och lyssnade hela tiden, vilken guldkille. På banan hade jag en härlig ridkänsla tyvärr kom en miss i skritten då den linjen gick precis mot ett litet barn och en barnvagn som han stannade till och kikade lite på och efter det kom lite spänning i galoppen men annars en fin och härlig ritt. Vi red ihop 63,325% och jag var supernöjd.

Första natten bodde jag i Liane´s lastbil. Skönt att bo på tävlingsplatsen eftersom det skulle bli en tidig morgon. På lördagen startade jag båda grabbarna direkt efter frukost i FEI Intermédiaire I.
Första start var Florens kl 08.16 och även han var superfin på framridningen och gjorde jag hade en jättehärlig känsla på banan. Vi red ihop 65.921% och det skulle visa sig räcka hela vägen till en 2:a placering. Kl 09,54 var det Entutu´s tur och Liane kom och hjälpte oss. Han levererade också en bra och härlig framridning och en kanonritt på banan. Vi fick med oss 65.746% och det räckte till en 3:e placering. Vilka killar!

På söndagen var det bara Florens som skulle starta så Liane åkte hem med Entutu och jag stannade kvar och bodde hemma sista natten. På lördag kväll firades det med skaldjur förstås och till efterätt Princesstårta med hela familjen.

Upp tidigt för att åka och fodra Flo och kl 09,40 var det klart för start.  
Inte riktigt samma känsla idag lite misstajming i musiken och en lite trött Flo på banan tyckte jag men detta skulle visa sig vara mest i mitt huvud. Med en onödig miss i en piruett, som man ju dessutom kan kosta på sig att göra om i Küren men som jag förstås inte gjorde red vi hop 69.208% (ca en poäng från att vinna skulle det visa sig) Jo, jag skulle ha lagt in en piruett till men det är lätt att vara efterklok. Jag är förstås jätte, jätte nöjd med 2:a placeringen och med båda killarna som har haft en strålande helg.

Ett STORT tack till Liane som tror på mig och som hjälper mig med  hästarna varje dag. Det är en ovärdelig hjälp och jag är oerhört tacksam för detta. Tack också för att du låter mig få rida din fina Entutu. Du tar mig vidare och jobbar för högre poäng och kvalitet på varje träning. 

Gällande Küren är nu Flo och jag färdigkvalade till Elmia 25–29 oktober 2017 
Vi ligger tvåa och det är de 8 med högst poäng som får rida på Elmia.
Det är en kvalomgång kvar i Ljungby så dit kan vi åka och testa lite nytt i programmet inför Elmia utan att känna någon press. 
Mitt boende ibland på tävlingarna
Mitt boende ibland på tävlingarna
En nöjd Flo som äter god slubber
En nöjd Flo som äter god slubber
Prisutdelning där Flo blev 2:a och Entutu 3:a
Prisutdelning där Flo blev 2:a och Entutu 3:a
2;a plats i küren
2;a plats i küren
Ärevarv utan häst
Ärevarv utan häst
Lycklig ryttare
Lycklig ryttare
Skaldjur med bästa familjen
Skaldjur med bästa familjen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-