dubbeldebut

Så har vi då gjort det, debuterat Intermediaire 1b 2016 Entutu och jag. När jag började rida Entutu hos Liane för snart 2 år sedan så hade han tävlat ett par Msv A klasser och två FEI Prix S:t Georges. Vi har gjort en resa tillsammans som inte alltid har varit på topp. Han är en klurig prick och som har en STOR stark vilja vid nästan varje ridpass.
Men när han släpper till (som han alltid gör på slutet) så är fantastisk att rida.

Man får en sådan där härlig ridkänsla ni vet och man nästan inte kliva av. 
Oftast sköter han sig utan bråk när han är borta och tävlar/tränar.

Det var den där härliga ridkänslan jag hoppades på när vi tävlade på Strömsholm igår. Eftersom ingen av oss har gått dessa klasser förrut var jag lite extra spänd och nervös. Fick påminna mig själv att andas flera gånger under ritten - inte så avslappnat från min sida inte. Detta förmedlas ju direkt ner till hästen jag sitter på förstås men han gjorde sitt allra allra bästa på banan. Han förmedlade den där önskade ridkänslan och tittade inte nämnvärt på blomarrangemangen som han gjort tidigare starter utan lyssnade fint på mig hela tiden. Mitt mål var att rida godkänt (60%), med ett par kostsamma missar (som jag helt tar på mig) slutade ritten på 62% och jag var super, super nöjd!

Och jäklar vad skoj det var att hoppa upp ett snäpp och få rida passage och piaff!
Duktiga & Fina Entutu
,  

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-