hållbar häst

I tisdags kväll åkte jag till Hölö för att lyssna på en föreläsning med veterinärerna Axel Wallman och Izabella Granswed samt dressyrryttaren Lina Dolk som diskuterar ”Management och träning för hållbarhet”. Det var inget direkt nytt men en jättebra föreläsning och man behöver bli påmind och inspirerad och det blev jag. En sak som jag fastnade för är de studier som är gjorda på hur framförallt unga hästar påvekas när man byter ryttare/ridning och hur viktigt det är att köpa häst för ändamålet och som passar ryttaren utbildningsmässigt. Att inte köpa "för stora skor" och inte för små heller för den delen.

I onsdags jobbade jag sista kvällen på teatern för säsongen och i kväll spelas sista föreställningen av Camera - skynda, skynda dit om ni vill se den!

I går kom Karin Öljemark och hade träningar på Ericsberg. Jag tränade tre av hästarna, Sorella, Florens och Farmer och hade tre superbra stunder:)

Sorella och Farmer tränade jag förra gången (två veckor sedan) för första gången för Karin och redan nu har det gett fint resultat och vi fick beröm. Karin jobbade mycket med min och Farmers energier, både han och jag har mycket energi så gäller det att jag backar av lite för att ge honom utlopp i sina egna bra energier. Farmer gav mig en fantastisk ridkänsla och en riktig aha-upplevelse!
Vilken kille vi plockade fram.

För Florens var det första gången och vi fick många bra tips med oss till nästa träning.

Rocky vilar efter en dag i hagen
Rocky vilar efter en dag i hagen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-