vansbro - myggornas paradis

i torsdags vid lunch packade vi in Farmer i transporten och rullade mot Vansbro i Dalarna. Det är en mycket revlig tävlingsplats där de har fasta boxar ett perfekt ställe för ett första meeting för Farmer.
Vi red lite på tävlingsbanan på kvällen och min första start var på fredag eftermiddag så det är mycket väntan. Vi vistte ju detta så en del jobb blev också gjort under den tiden. Jag hade gott om tid att förbereda inför måndagens läger på Lasätter i Nyköping.

Det enda som stör i en annars vacker natur i Vansbo är dessa jäkla mygg, hur många finns och hade alla samlats här?
Vi hade myggmedel med oss men det hjälpte inte mycket. Men nu slutgnällt om detta.

Fredagens start var en MSV B:2, det blåste halv storm och flaggorna smattrade men Farmer var cool och vi red ihop 67,67% och en andra placering. Han var så fin och ridkänslan var fantastisk. Det var bara ryggningen som vi inte riktigt hade koll den har vi fortfarande lite problem med. Superglad för min fina häst!

Lördagens start var på förmiddagen och det var en MSV B:4 som också gick fint. Där vi ihop 65,76% och också det ledde till en andra placering. Lika fin på banan och nu var ryggningen bättre.

Söndagens klass var en MSV B:5 och lite för svår i dagsläget men jag ville ändå kolla av den för att se hur vi skulle ta oss an den. Det är ett lite lurigt peogram där allt händer fort efter varandra och eftersom byten i serie fortfarande är lite svårt och inte riktigt befäst hos Farmer var det på den linjen vi mycket riktigt fick lite problem och det blev lite rörigt. Man skall på linjen snett igenom byta 3 i vart 4 galoppsprång men på första byteshjälpen lyssnade han inte men sedan gjorde han dem men lite för sent på linjen. Som ryttare kunde jag inte njuta lika mycket av denna ritten, här fick jag jobba mer:) men jättenöjd med Farmer förstås och vi red ihop 64,68% och hamnade precis utanför placering.

Så summeringen av helgen är en strålande häst med superfina resultat och procent och jag är jätteglad över min fina häst som funnits vid min sida sedan han var 3 år. Han är idag 8 år ochär en stor, stark och trygg kille som gör allt för sin ryttare, ja han ligger ju ner på kommando om man vill det:)
Resan hem igen gick bra och kvar som minne är nu alla jäkla myggbett över hela kroppen.

Upp tidigt igen på måndagsmorgonen, kl 8.30 på Lasätter stod 10 elever som alla skulle få ett dressyrpass med efterföljnade teori på startlinjen. Det är så roligt att förmedla vidare vår härliga sport till nästa generation. Det var 10 duktiga, förväntansfulla ryttare som ville lära sig mera och som stolta ville visa upp sina fina ponnyer/hästar.
Glad kunde jag åka hem till Ericsberg igen där väntade mina fina springare på mig för lite träning och motion. Först ut var Entutu som idag fick finslipa lite på progammen som vi skall starta i Everlöv till helgen.

Där kommer han att starta Intermediare 1B och Intermediare 11. Han tränade på fint och Liane var nöjd:)

Vill avslutningsvis också tacka alla som gör detta möjligt, att vara borta från stallet och de andra hästarna kräver ju att man har ett härligt team omkring sig som hjälper till så ett stor TACK för all hjälp jag får.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-