treårstest igår och FEI:s Prix S:t Georges idag

Det är full rulle och högt och lågt i stallet. Är så oändligt tacksam för att jag varje morgon går till ett jobb jag verkligen älskar.
I går morse blev en lite extra tidig morgon eftersom jag ville släppa ut Sunshine lite i hagen innan det skulle bära iväg till Linköping för hennes första tävling - treårstest eller unghästtest som det nu heter.
Ett test där man  får hästens exteriör, gångarter och hoppförmåga bedömd och beskriven. Vid det exteriöra momentet visas hästen vid hand och vid gångartsmomentet både i frihet och vid hand. Alla deltagande hästar visas i samma moment och på samma sätt. Ingående delmoment: • Mankhöjdsmätning samt ID-kontroll för att säkerställa hästens identitet • Exteriörbedömning • Bedömning av gångarter i frihet och vid hand • Bedömning av löshoppning • och slutligen ett ridprov i alla gängarter som är frivilligt.

Solen sken från klar himmel och det var varmt när vi kom fram till Smedstad i Linköping där mamma och pappa mötte upp.

Det skulle bli min första visning av treåring. Jag har visat fyraåringar förrut men aldring en treåring. Men Sunshine och jag har tränat att både löshoppa och springa fint för hand. Jag har fokuserat mycket på att arbeta henne från backen och skapat ett gott förtroende innan vi fortsatte uppsuttet.

Först skulle hom mätas, hon var 163 cm och efter det var det dags för visning och löshoppning. Pappa var med för att vara behjäplig med lite extra drivning om det skulle behövas. Om jag var nervös, joro det kan man lugnt säga.

Första momentet var att springa löst för lite fri galopp innan hindren lades upp.
Hon var lite förvirrad till en början och visste inte riktigt vad som hände. Men snart var hon på banan och hoppade försikigt över de hinderhöjder som bjöds. 
Vi planerade att hoppa 120 cm och det gjorde vi. hon fick 45 poäng och Klass 1 i hoppning. Efter hoppningen var det dags att visa gångarterna och pappa smackade på och jag sprang för livet kan man säga:) Sunshine gjorde sitt allra bästa och som slutligen belönades med Skritt 7 Trav 8 och Galopp 8
Typ 8, Huvud, hals,bål 8 benen 7,5 = 46,5 poäng och Klass 1 (0,5 poäng från Diplom) som hon var väl värd. Vi avslutade dagen med ett Godkänt ridprov:)
Summan av kardemumman så bled då Sunshine Klass 1 som hopphäst och Klass 1 som gångartshäst.
Jag är supernöjd och Sunshine är en riktg pärla. Den halva poängen från Diplom får jag ta på mig, men någon gång skall vara den första och nu har jag fyllt på mitt CV till nästa gång. Det var superroligt så det blr definitvt fler gånger:)
Tack till uppfödare och ägare Ann-kristin Karlsson för förtroendet!
Nu väntar en välförtjänt semester för stjärnan!

I morse var det Flo som fick en tidig morgondusch och håret lagt för tävling i Finspång. Skönt när tävlingsplatsen inte ligger så långt borta. Både han och jag har lite svårt för värme men vi hjälptes verkligen åt inne på banan idag. Han är så fantasktisk denna hästen, han har ett hjärta av guld. Vi slutade på en jättefin andra plats  med fina 68,1%