en liten avstämning

Jag sätter mål både för mig själv och alla hästarna både till varje tävlingssäsong och mer långsiktigt. Nu är det dags att göra en liten genomgång av dessa. Se hur jag ligger till, om något måste revideras eller om jag följer planen.

Jag tycker det är superviktigt att sätta sig ner en stund och kika på läget och extra viktigt förstås eftersom jag också har företaget att tänka på. Så att allt fungerar som jag planerat och tänkt.  Jag bollar mycket av min verksamhet med mamma som är mitt största bollplank också  när det gäller min mentala träning gällande mitt tävlande. Jag kan inte nog understryka hur viktigt och svårt det är när huvudet spelar en spratt ibland. Tex efter en tävlig då det inte gått som man har tänkt eller annat som kan påverka. Så lätt det är att självförtroendet för sig en törn. Jag fick en smak av det förra året och det sjunker fort till botten kan jag säga. Inte helt lätt att ta sig upp igen men med bra hjälp av tränare och andra runt omkrig så går det att ta sig upp och också lära sig en hel del på vägen.

Så jag tänker ofta på hur viktigt det är med mental träning och någon att prata igenom sina mål och tankar med. Som ponnyförälder är det extra viktigt att både barn, föräldrar och tränare är med på samma spår. Alla kan inte kunna allt men det finns hjälp att få för att få en lugnare, roligare och stabilare väg ill målen.

Som sagt tillbaka till mina mål, med Flo var mitt mål i år att få en stabil tävlingssäsong och det tycker jag att vi så långt har haft. Vi skulle  starta några kürer som är superkul. Där har jag fler inplanerade under sommaren/hösten. Vi skall efter Lag SM jobba vidare på Passage och Piaff för att försöka få ihop dessa två.
Flo´s "extrapersonal" Izabella skall också tävla honom. Som tack för all hjälp jag får och för att hon och Flo gillar varandra och för att se om Flo också kan ge Izabella en fin start på storhästlivet.

Rocky´s mål var att starta MSV B och få stabilitet där. Vår första start är gjort med bravur och en vinst, men det gäller att hålla den nivån - detta vet vi ju inte än men fler starter är förstås planerade. Hemma jobbar vi på fler byten i följd och det får vi jobba på ett tag som det ser ut:)

Sunshine och mitt mål var att genomföra treårstestet på ett bra sätt,hon var helt klart bäst på det. Jag måste träna mer på och här hemma finns ju material för det så det får bli in läxa:)

Mina två tjejer skall ridas in och det har vi kvar på listan för i år. Men mycket bra markjobb som först skall göras är igång men båda. Grace har sadel och träns och klar för att hänga och sittas upp på. Crush jobbas med repgrimma från backen och behöver växa på sig lite tillmen senare till hösten är det nog även dags för henne:)
Målet med killarna är det skall ha det bra och bli stora och starka och det målet funkar också:)
Sedan har vi ju alla målen för de kundhästar som kommer hit men det är ju ofta ett jobba jag får som ägare vill att jag skall göra under den tid hästarna är hos mig.

Hur går det då med målen för mig själ och mitt företag?
Här finns en hel del planerat och som skall göras när tävlingssäsongen gör en liten paus. Mer om detta kommer förstås. Jag har också en del inplanerade ERT/Horsemanship Clinics  under hösten och dressyrträningar, programridnigar mm så håll utkik.

Men nu är det fokus på Lag SM. Med ett nytt lag för i år Södertälje RK, det skall bli roligt och spännande. Flo och jag var hos Karin i går för ett genrep som gick superbra. Karin är fantstisk och vi får så mycket fin och bra hjälp, men svårt som tusan är det att hålla Flo på den där fina och bra gränsen då ahn är helt med på noterna. Han talar om då det känns jobbigt för honom och då gäller det att höra honom säga det första gången och åtgärda det och inte vänta så att han behöver säga det en gång till för då talar han om det högt om ni förstår vad jag menar:) Finlir på hög nivå men så roligt och Karins träning passar både honom och mig superbra.
Liane kom ocskå förbi med Entutu i går eftermiddag för ett träningspass. Tutu var jättefin med ett extra + för traven idag. 
 

Flo väntar på att få träffa Karin
Flo väntar på att få träffa Karin
Flo tränar fint
Flo tränar fint
Lastbilen är ren och fin och klar för en resa till Laholm och Lag SM
Lastbilen är ren och fin och klar för en resa till Laholm och Lag SM