Träningar

Träningar i ERT & Dressyr håller jag på Bullersta Gård/Nyköping i 20*60 meter, med fibersand och speglar och två utebanor, en 20*60 meter och en 55*70 meter med grus och flis. Jag kommer också självklart till dig om du hellre vill det. Du kan boka enskilda dressyrträningar och du kan också kombinera de träningarna med ERT/Horsemanship.

Om du vill att jag kommer till dig och håller träningar kontakta mig för mer information. info@daniellahansson.se

Jag bodde mellan april 2015-juni 2016 i Holland, där jag arbetade för Anna Blomgren. Hon drev stallet på 30 boxar tillsammans med hennes man Will Rogers. Jag fick där möjligheten att lära mig så mycket mer än bara dressyr, nämligen något som kallas Enviromental Response Training. 

Enviromental Response Training/ERT innebär att man tränar hästens reaktioner vid påfrestande situationer då deras flyktinstinkter brukar kicka in, istället för att fly lär dom sig att istället slappna av och lyssna till ryttaren. 
Många har fördomar mot dressyrhästar, och det är med all rätt, för modighet är inte deras starka sida. Men det behöver inte vara så att blomman vid bokstaven C på banan ska vara ditt fall på en tävling eller det där förbannade paraplyt som någon fällde upp när det började regna. Träna istället din häst att tåla de situationer som alla tävlingshästar utsätts för.
Jag tränar mina hästar att lyssna och känna tillit till mig som ryttare. Självklart blir även mina hästar rädda ibland men när de blir det så frågar de mig vad de ska göra och jag talar om att de ska slappna av genom att sänka huvudet. Många andra hästar flyr direkt, vilket inte är konstigt då hästar är flyktdjur. Därför använder jag olika verktyg, så som exempelvis plastpåsar, paraplyn och flaggor, för att träna mina hästars instinkter. Det handlar inte om verktyget utan beteendet hos hästen. Jag belönar ett avslappnat beteende med att tar bort det läskiga objektet. Det blir som en lek för hästen, de jagar iväg det läskiga genom att möta objektet eller slappna av och sänka huvudet.

Min 6 åriga häst Rock Fairy är inriden av Will Rogers och har tränats i Enviromental Response Training från grunden. Florentino började jag med i samband med att jag började jobba i Holland år 2015. Han har gått från att vägra gå in på dressyrbanan med vita staket till att kunna ridas med traktorer, paraplyn, pressenningar och flaggor på banan. Jag jobbar alla mina hästar från grunden på samma sätt för att få avslappnade hästa med tillit till ryttaren.

Jag hjälper även andra på samma sätt med deras hästar. Jag ger hästägare och ryttare verktygen för att deras häst också ska vara en harmonisk häst både i stallet, på ridbanan och vid lastning. Med hjälp av olika övningar ökar du säkerheten i hästhantering och på så sätt också tilliten mellan dig och hästen.

loading...
Sänkt huvud innebär en undergiven och avslappnad häst. Högt huvud utlöser mer adrenalin ut till kroppen och flyktinstinkten ligger närmre till hands.
Sänkt huvud innebär en undergiven och avslappnad häst. Högt huvud utlöser mer adrenalin ut till kroppen och flyktinstinkten ligger närmre till hands.
Flytta bakbenen för att jobba ut spänningar i kroppen på ett kontrollerat sätt.
Flytta bakbenen för att jobba ut spänningar i kroppen på ett kontrollerat sätt.
Olika vertyg hjälper dig att träna hästens reaktioner.
Olika vertyg hjälper dig att träna hästens reaktioner.

Daniella Hansson Dressage
info@chipshop.se
0738479625